Sucevean prins cu ștampile false pe pașaport

Doru O., un sucevean de 28 de ani, a încercat să intre în țară, duminică noapte, cu un pașaport ștampilat în fals. Împreună cu Ion H., de 21 de ani, din Neamț, el se întorcea din Grecia, unde a stat mai mult decât îi permitea termenul legal de ședere. În punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Feroviar, cei doi au trebuit să prezinte documentele de călătorie, dar autoritățile nu s-au lăsat păcălite de ștampilele de „turiști” prin Ungaria și Austria aplicate. Luați la întrebări, suceveanul și nemțeanul au recunoscut că s-au lăsat „uitați” prin Grecia, unde se aflau la muncă, și, pentru a-și justifica depășirea celor 3 luni legale de ședere, au apelat la „prieteni” necunoscuți.
 

Contra 230 și respectiv 120 de euro, cei doi și-au văzut însemnate pașapoartele cu ștampile de trafic ca și cum s-ar fi delectat când la Lacul Balaton în Ungaria, când ascultând valsuri vieneze la ele acasă. Fără să fi savurat însă aceste două plăceri, Doru O. din Suceava și Ioan H. din Piatra Neamț s-au ales cu dosare penale pentru fals material în înscrisuri oficiale. Un alt sucevean a încercat vigilența autorităților vamale tot la Giurgiu și în aceeași manieră. Cristian J. se întorcea tot din Grecia, cu trenul, împreună cu alți trei români, în data de 7 august. Vameșilor li s-au părut, de asemenea, suspecte ștampilele de pe pașapoartele celor patru tineri, descoperind ulterior că erau „făcături” pentru „legalizarea” termenului de ședere în Grecia. „Turiști” cu ștampile obținute în fals, chiar în această țară, de la niște albanezi, cei patru au sfârșit anchetați penal pentru aceeași infracțiune ca și suceveanul prins duminică noapte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: