Să vă odihniți bine!

Sfera. Locație amplasată la intrarea în cartierul Obcinilor, pe Strada Rulmentului. Deschisă non-stop, un ultim popas pentru cheflii nocturni. Se vând de toate, inclusiv băuturi alcoolice „la botul calului“. De câțiva ani de zile – un chin pentru locatarii blocurilor învecinate; și aceasta, în fiecare noapte, până spre dimineață. În noaptea de 27/28 august a.c. petrecerea s-a prelungit până pe la ora 8 dimineața. Gașca din cartier (băieți atletici, distractivi) a petrecut toată noaptea, fără să fie deranjată de cineva. Băutură, cafele, înjurături, răcnete ca-n junglă, muzica dată la maximum dintr-un autoturism.
 

Am așteptat să se facă ziuă, poate s-or mai liniști spiritele. Dimineață îl găsesc pe musafirul meu stând în fotoliu. „N-am dormit toată noaptea – îmi spune. Așa e la voi sau am nimerit eu nașpa?“. Pe la ora 7,30 dimineața o doamnă, are îndrăzneala să le spună petrecăreților: „Ce răcniți ca niște animale?“. Imediat a fost trimisă la origine de unul din băieți. Stăm, totuși, și ne întrebăm cum se poate așa ceva? Locația nu are statut de restaurant pentru a servi băuturi alcoolice. De grup sanitar, nu se pune problema, dar nici nu e nevoie, din moment ce în jur sunt atâtea scări de bloc. Cine are obligația să ne apere liniștea și ordinea în cartier? Patrule ale Poliției, nu; Jandarmeriei, nu. Vorba unui vecin: „Degeaba dai telefon la Jandarmerie, pentru că unul din ei lucrează acolo, e șofer“. Atunci cui să ne adresăm? Avem copii, bătrâni bolnavi care au nevoie de liniște. Pe la ora 8 dimineața, tăcere. Mă întind să mă odihnesc, după o noapte „furtunoasă“. După câteva minute bate cineva la ușă, insistent. Un tânăr de vreo 14-15 ani, îmbrăcat modest: „Mă ajutați și pe mine să ajung până la Constanța?“. M. DAN, Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: