Dna Stela Acatrinei acuză un „abuz administrativ”

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Stela Acatrinei l-a acuzat, ieri, de „abuz administrativ” pe directorul general al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), dl Marian Niculescu, după ce acesta ar fi suspendat, printr-un apel tele-fonic, un concurs în plină desfășurare pentru ocuparea unor funcții de conducere în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. Dna Acatrinei, care are în coordonare activitatea de asistență socială, a declarat, într-o conferință de presă, că s-a preocupat de organizarea corectă a concursului pentru funcțiile vacante de la DGASPC Suceava, iar ANFP a numit, în acest sens, o comisie de examen. Vicepreședintele CJ Suceava susține că, ieri dimineață, când membrii comisiei pregăteau subiectele pentru testare, dl Marian Niculescu l-a apelat telefonic pe președintele comisiei, dna Angela Ioanovici, director în Prefectura Suceava, care reprezenta ANFP, și i-a spus că acest concurs trebuie suspendat.
 

Motivația a fost o contestație depusă de directorul executiv adjunct al DGASPC Suceava, dl Răzvan Filip, a cărui candidatură a fost respinsă din cauză că a prezentat un dosar incomplet. Domnia sa, care are în coordonare Direcția de asistență persoane adulte, reclamase că bibliografia a fost stabilită de unul dintre candidați, respectiv dna Maria Tighineanu, care vizează postul pe care-l ocupă el în prezent și care a fost acceptată în concurs. Dna Acatrinei a mai spus că dl Niculescu ar fi declarat că nu are încredere că membrii comisiei de examinare vor fi corecți. „Am 25 de ani de muncă, am participat la peste 150 de concursuri în calitate de funcționar public și salariat la Finanțe și niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva”, a spus vicepreședintele CJ. Domnia sa a precizat că, în condițiile în care legislația nu este respectată, concursurile nu-și mai au sens, iar posturile ar trebui ocupate prin numire. „I-am spus domnului Niculescu să numească oamenii de acum înainte. Să întocmească un proiect de act normativ și, dacă sunt anumite opțiuni pentru anumiți oameni, să-i numească direct și să nu se mai organizeze concursuri”, a spus dna Acatrinei. Dânsa a precizat că acțiunea directorului ANFP „reprezintă un amestec în atribuțiile comisiei de examinare și un abuz administrativ”. Președintele comisiei de examinare, dna Angela Ioanovici, a evitat să comenteze situația.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: