Ajutor nesperat de la Suceava

Parohia “Nașterea Maicii Domnului” și Fundația “In Memoriam” din municipiul reședință de județ, în colaborare cu Protopopiatul Suceava, au inițiat strângerea de ajutoare pentru oamenii loviți de soartă, în urma inundațiilor catastrofale din această lună. Enoriașii din parohie, dar și din alte zone ale orașului au adus alimente, haine, covoare, pături etc., precum și bani. S-au adunat 4,5 tone de haine și alimente și peste 30 milioane lei vechi. Hainele au fost împărțite pe categorii, pentru: copii, adulți, femei, bărbați. Din păcate, au fost aduse și haine degradate, care nicicum nu puteau fi duse la sinistrați, oricât de săraci ar fi. Oricum, Biserica nu poate să împartă asemenea haine, care nu mai pot fi purtate… Așadar, după selectarea hainelor, cele corespunzătoare au fost puse în saci, cu etichetă, după care toate ajutoarele au fost încărcate într-o mașină și au luat drumul Pașcanilor, transportul fiind însoțit de preotul paroh Viorel-Ioan Vârlan, preotul Dumitru Airinei, consilierii Gherhard Onesciuc și Sava Andronic.
 

La Pașcani, au fost așteptați de preotul Pavel Postolachi, protopop de Pașcani, și de preotul-secretar Daniel Ioan. “Aceștia ne-au dus la cantina Protopopiatului, unde se asigură trei mese pe zi pentru 70 de sinistrați – ne-a informat preotul paroh Viorel-Ioan Vârlan. Am lăsat o parte din alimente acolo, știind că le sunt de mare folos. Am plecat apoi pe strada Abator, unde ne-a întâmpinat o imagine de coșmar: case dărâmate sau pe jumătate în picioare, tuburi de canalizare folosite de oameni ca adăpost peste noapte și un aer irespirabil. Ne-a impresionat însă bunul-simț de care au dat dovadă acești oameni greu încercați. Într-o tăcere puțin obișnuită în asemenea cazuri, și-au împărțit haine între ei, au chemat vecinii să încerce încălțăminte, îmbrăcăminte și să ia cele de trebuință. Un bătrân, cu lacrimi în ochi, îmi spunea că vrea și el doar câteva haine și un covor, că nu i-a mai rămas nimic. Împreună cu părintele protopop, am împărțit banii oamenilor (pe bază de proces-verbal), care au stat liniștiți la rând, fără să se înghesuie, mulțumind pentru darul nesperat care le venea de la Suceava. La plecare, părintele protopop Pavel Postolachi ne-a mulțumit, spunându-ne că până acum nimeni nu le-a adus nimic acestor oameni greu încercați”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: