La ultimele inundații

Peste 800 de militari și aproape 170 de mașini și utilaje au „tras“ în județ după ultimele inundații

Aceleași resurse rămân „în gardă” și în următoarele zile, pentru că pericolul ploilor torențiale persistă Între 16 și 22 august au fost prezente în județ, pentru eli-minarea efectelor inundații-lor, numeroase mijloace teh-nice și forțe umane. Au pus umărul și au sărit în ajutorul populației și a autorităților lo-cale aproape toate resursele Inspectoratului Județean pen-tru Situații de Urgență, sute de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și ai Poliției de Frontieră, zeci de jandarmi și, nu în ultimul rând, și-au pus la dispoziție oamenii și dotările tehnice serviciile publice și private de pompieri din zonele afectate de furia apelor. Detașamentul de la Suceava și subunitățile de pompieri din teritoriu au trimis în locurile afectate 58 de autospeciale și motopom-pe, cu care au scos apa din be-ciurile inundate ale caselor și instituțiilor. 248 de militari în termen ai IJSP, 83 de cadre militare și 21 de angajați pe bază de contract au ajutat aproape în permanență acolo unde au fost solicitați, în toate cele peste 20 de localități în care ploile torențiale și scur-gerile de pe munte au venit peste gospodăriile oamenilor, au distrus drumuri, poduri sau podețe, au luat vieți omenești.
 

Comanda Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a disponibilizat și trimis în județ aproape 370 de polițiști și 33 de mijloace auto, iar cea a Poliției de Frontieră – 27 de oameni și 3 mașini, aceasta din urmă, acolo unde inunda-țiile au afectat localități din zonele de influență. Au fost mobilizați în aceeași perioadă aproape 60 de jandarmi, aju-tați de 7 mașini ale Inspecto-ratului Județean, care au com-pletat ajutorul dat populației aflate în necaz. La mare cău-tare au fost și cele 18 moto-pompe ale serviciilor publice și private de pompieri. Co-mandamentele locale pentru situații de urgență au apelat, de asemenea, la mijloacele tehnice ale societăților comer-ciale și au scos la treabă, pen-tru degajarea drumurilor, de-colmatarea podețelor, cură-țarea căilor de acces etc. 47 buldozere, tractoare, bascu-lante, escavatoare vidanje. Toate aceste forțe umane și tehnice rămân în continuare „în gardă”. Deși Suceava nu a fost până ieri unul din județele atenționate de revenirea ploi-lor, acestea sunt așteptate în următoarele zile și se pare că și de această dată apa va cădea cu zeci de litri pe metru pătrat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: