Grupul țepuitorilor de transportatori de persoane va fi trimis în judecată

> Procurorii suceveni au probat 9 fapte de înșelăciune în care au fost implicați 11 din foștii „șoareci” de maxi-taxi > De vor fi găsiți vinovați, pe cei în cauză îi așteaptă între 3 și 15 ani de închisoare 11 membri ai grupului ce a dus de nas și a țepuit șoferii de microbuze ce fac transport de persoane în străinătate vor fi trimiși în judecată și vor răspunde procurorilor la acuzația de înșelăciune în formă agra-vată. Sever Șutu, de 36 de ani, Cristian Mihail Robu, de 31 de ani, Ciprian Marian Penteles-cu, de 19 ani, Mihai Ilie Băbuță, de 22 de ani, Ștefăniță Bu-jorean, de 18 ani, Dumitru Marius Ciubotaru, de 19 ani, Viorel Bordei, de 29 de ani, Marian Herghelegiu, de 18 ani, Daniel Ioan Bidalah, de 18 ani, și Nicolae Mugurel Pastor, de 21 de ani, riscă, de vor fi găsiți vinovați de instanță, pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 și 15 ani. Toți cei enumerați au așteptat trimiterea în judecată în stare de arest, aproape toți prezentându-se la Poliție de bunăvoie, după mediatizarea faptelor lor în presa locală.
 

Sub „îndrumarea” lui Robu și a lui Sever, considerați capii întregii afaceri, restul de 9 ti-neri, racolați din rândul „șoa-recilor” de maxi-taxi din Su-ceava, au dezvoltat o tehnică inedită de țepuială. În grupuri, băieții apelau la diferiți șoferi ce fac transport de persoane în Austria sau Italia și spuneau că vor să ajungă urgent în aceste două țări. Pe drum, ei declarau că n-au cei 500 de euro de arătat la vamă și accep-tau oferta darnică a transpor-tatorilor, cu angajamentul că valuta va fi restituită după trecerea frontierei. Aproape, însă, de aceste puncte, tinerii coborau din mașină, invocând diferite motive, și dispăreau cu banii. S-a produs, astfel, un prejudiciu de aproximativ 35.000 de euro, fiind păcăliți angajați ai unor societăți de transport din Suceava, Boto-șani, Iași, Bacău și Piatra Neamț. „Șoarecii” implicați au intrat în arest pe rând, primii patru la începutul lunii iunie, după care au „sifonat” mai multe din amănuntele faptelor. Polițiștii din cadrul Servi-ciul de Combatere a Crimei Or-ganizate și Antidrog al IPJ Su-ceava au relevat că cei 11 no-minalizați au fost implicați în nouă fapte de înșelăciune, probate ulterior de procurorii Par-chetului de pe lângă Tribuna-lul Suceava, alte două fiind în-că în cercetare. Au fost în „co-limator”, în aceleași cauze, în-că 6 persoane, două fiind scoa-se de sub urmărire penală, restul fiind în continuare cer-cetate tot pentru săvârșirea infracțiunii de înșelătorie. Este vorba de Dumitru Bârtoiu, Cristian Constantin Dancu, Neculai Strujan și de soția lui Sever Șutu, Oana Șutu. Toți 16 tineri implicați în țepele ce le-a adus beneficii de mii de euro vor fi cercetați în curând și pen-tru asociere în vederea săvâr-șirii de fapte de înșelăciune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: