Deși statul acordă subvenții

Doar 1000 de tone de grâu vor intra în depozitele Comcereal

Necesarul de consum pentru panificație al județului Suceava este de circa 90.000 tone de grâu, până acum depozitate fiind doar 500 de tone Potrivit Hotărârii de Gu-vern nr. 810, intrată în vigoare pe 5 august, Ministerul Agri-culturii, Pădurilor și Dezvol-tării Rurale subvenționează cheltuielile pentru recepțio-narea, depozitarea și păstrarea în spații specializate a can-tității de 1,5 milioane de tone de grâu. La nivelul județului Suceava s-a primit o repartiție de 21.100 tone de grâu, banii urmând a veni pe măsura depozitării. Potrivit șefului Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dragoș Juravle, în depozitele Comce-real Suceava au intrat doar 500 de tone de grâu.
 

Conducerea acestei societăți declară că, de regulă, sunt depozitate 1000 de tone și că nici în 2005 nu va fi depășită această cantitate. „Între Agenția de plăți și Com-cereal a fost semnat un contract și urmează ca la finele fi-ecărei luni să se procedeze la inventarierea cantităților și a registrelor de intrări”, a spus directorul executiv al DADR. Pentru depozitare, statul acor-dă 2,5 euro/t în prima lună, 1,25 euro/t în cea de a doua lună, iar în următoarele 4 luni 60%, 40% și, respectiv, 20% din totalul inițial. Subvențio-narea depozitării nu se poate face pe o perioadă mai mare de 6 luni. Județul Suceava are capacități de depozitare pentru circa 70.000 de tone de ce-reale, necesarul de consum pentru panificație fiind în jur de 90.000 de tone pe an.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: