Tabără de lucru pentru dirijori și coregrafi

Doritorii trebuie să se înscrie până pe 25 august Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale organizează o tabără pentru conducătorii muzicali și coregrafii din județ, în Tabăra Bucșoaia, în perioada 5-9 septembrie, ne-a informat maestrul George Sârbu, consultant artistic la instituția menționată și inițiatorul proiectului. „Întâlnirea va reuni conducători de formații muzicale – instrumentale și vocale – și coregrafice, cu specialiști ai folcloristicii românești de la Institutul de Etnografie și Folclor, Radiodifuziunea română, dirijori și coregrafi.
 

Sunt așteptați într-un modul și soliștii vocali suceveni. Această tabără va însemna deschiderea unei perioade de inițiere și formare a for-matorilor din județul Suceava. Trebuie să precizez că întâlnirile au scopul principal de a da răspuns la întrebările punctuale adresate specialiștilor de către conducătorii de formații, iar specialiștii să prezinte principii teoretice și practice cât mai eficiente pentru documentare, culegere și valorificare a folclorului local. Cred că, pe viitor, în ca-drul taberelor vor fi și întâlniri practice, după ce vom avea și o serie de propuneri în cadrul primei întâlniri de la Bucșoaia”, ne-e precizat dl George Sârbu. Domnia sa ne-a mai spus că toate costurile pentru organizarea taberei sunt asi-gurate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promo-varea Culturii Tradiționale, care va acorda și atestate participanților la tabără. Do-ritorii trebuie să-și anunțe participarea până pe 25 august a.c., la sediul instituției din strada Universității sau la telefon 530126.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: