Ploile torențiale – pagube de peste 27 miliarde lei agricultorilor

Ultimele dezlănțuiri ale naturii au făcut pagube de zeci de miliarde de lei. Potrivit unei informări a Direc-ției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava, în perioada 16-22 august, ploile torențiale, grindina, inundațiile și vijelia s-au abătut asupra a 1674 ha de terenuri agricole, acestea fiind afectate în proporție de sub 50%. Directorul executiv Dragoș Juravle a de-clarat că primăriile au ra-portat, ca fiind calamitate, 394 ha porumb, 293 ha cartofi, 82 ha de câmp, 642 ha de pășuni și 273 ha de fânețe.
 

Dl Juravle nu a exclus ca, în urma retragerii apelor, o parte din respectivele su-prafețe să își revină, mai ales fânețele și pășunile. Un prim calcul relevă că în județ ploile au făcut stri-căciuni de 27,6 miliarde lei vechi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI