Ploile torențiale – pagube de peste 27 miliarde lei agricultorilor

Ultimele dezlănțuiri ale naturii au făcut pagube de zeci de miliarde de lei. Potrivit unei informări a Direc-ției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava, în perioada 16-22 august, ploile torențiale, grindina, inundațiile și vijelia s-au abătut asupra a 1674 ha de terenuri agricole, acestea fiind afectate în proporție de sub 50%. Directorul executiv Dragoș Juravle a de-clarat că primăriile au ra-portat, ca fiind calamitate, 394 ha porumb, 293 ha cartofi, 82 ha de câmp, 642 ha de pășuni și 273 ha de fânețe.
 

Dl Juravle nu a exclus ca, în urma retragerii apelor, o parte din respectivele su-prafețe să își revină, mai ales fânețele și pășunile. Un prim calcul relevă că în județ ploile au făcut stri-căciuni de 27,6 miliarde lei vechi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: