Din cauza ploii căzute direct în pod

La dispensarul din Arbore mocirla e ca la stână

70% din acoperișul de tablă lipsește, apa căzând prin lemn, drept în pod Deși ploaia s-a oprit de două zile, în interiorul Dispensarului din Arbore încă mai plouă din… pod, unde toată apa provenită de la ultimele ploi s-a infiltrat prin scândura pe care se fixează acoperișul, din cauză că acesta este în reparații de ceva vreme. În fața vremii, primăria localității s-a arătat neputincioasă, neputând interveni decât cu câteva folii de polietilenă. Potrivit dr. Constantin Maidan, unul dintre cei doi medici de familie care funcționează la Arbore, pe care l-am contactat ieri, telefonic, clădirea este descoperită în proporție de 70% și toate ploile „au căzut direct în pod”. „În pod e ne-norocire, s-au scurs zeci de tone de apă; mucegaiul e gros de 10 centimetri. Acum este mocirlă ca la stână, când plouă. Cel mai afectat este cabinetul medicului stomatolog.
 

Dimineață, când am venit la serviciu, becul era aprins și cădeau stropi de apă de pe el. Am oprit imediat curentul, să nu se întâmple vreo nenorocire. Primăria a început să acopere dispensarul din octombrie trecut, și tot n-a terminat. Situația e cam fără ieșire: acum, dacă se acoperă, nu e bine, că nu se usucă; dacă nu se acoperă, plouă înăuntru și tot nu e bine”, ne-a precizat dr. Maidan. Primarul comunei Arbore, dl Gheorghe Tiron, ne-a spus ieri, tot telefonic, că se lucrează la pus tabla pe acoperiș și că în 3-4 zile acesta va fi gata: „Și astăzi (n.r. luni) se lucrează acolo, s-a lucrat și vineri. Nu s-a putut încheia lucrarea din cauza ploilor. Sperăm ca în 3-4 zile să terminăm acoperișul și, după aceea, intervenim la exteriorul clădirii și în interior. Nu putem face nimic în interior până nu e gata acoperișul”. Meteorologii au anunțat că se strică din nou vremea și că ploile vor veni din nou, astfel că e puțin probabil ca acoperișul dispensarului Arbore să fie gata. Dar ce mai contează încă 5 centimetri de mucegai…?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI