În pericol, podul de la Ițcani

Joi seara, puhoaiele de apă din cartierele Obcini și George Enescu au dus la ruperea carosabilului și la surparea malului drept al podului de peste pârâul Șcheia. Viceprimarul Angela Zarojanu s-a deplasat la fața locului împreună cu responsabilii firmei Florcontruct. În urma constatărilor făcute, s-au introdus elemente de atenționare și semnalizare, circulația desfășurându-se pe un singur fir. În cursul nopții, podul de la Ițcani peste râul Suceava a fost vizitat personal de primarul Ion Lungu, întors de urgență din concediu.
 

S-a constatat că debitul apei a crescut de circa două ori, motiv pentru care, inițial, s-a intenționat introducerea de restricție doar pentru autovehiculele de mare tonaj. Întrucât există pericolul ca unul din piloni să cedeze, circulația a fost suspendată pentru toate vehiculele. Traficul, atât cel ușor, cât și cel de marfă, este dirijat prin centrul municipiul Sucea-va, pe Calea Unirii, strada Ștefan Damaschin, strada Gheorghe Doja și, de aici, în cartierul Ițcani. Restricția este valabilă până la retragerea ape-lor și ivirea posibilității analizării stării pragului de fund. Ieri, era așteptată o undă de viitură de peste un metru. Versantul de Nord-Est a scăpat ușor Versantul de Nord-Est a scăpat ușor după precipitațiile masive din ultimele ore. Autoritățile locale se temeau ca pământul din alunecări să nu umple chesoanele în lucru. „Din fericire, nu s-a întâmplat nimic, totul este în regulă”, subliniază adjunctul șefului executivului, adăugând că singurul impediment este stagnarea lucrărilor. Domnia sa spune că lucrătorii firmei de salubrizare Rosal Group și cei ai Direcției Domeniului Public au fost masați în municipiu, la degajarea străzilor de aluviunile și pietrișul cărate de șuvoaie. De su-ferit au avut zona centrală, precum și strada Bistriței din cartierul „Ob-cini”, care, fiind pietruită, a fost spă-lată de ape. Vinovată de inundarea unor zone ale orașului este canalizarea colmatată De asemenea, a fost decolmatat podul din zona Mirăuți, care a fost înfundat de gunoaiele depozitate pe mal, puhoaiele adunate din oraș luând-o pe alături. Viceprimarul Angela Zarojanu spune că, din fericire, locuințele din preajmă nu au avut prea mult de suferit. Totodată, a fost degajată și apa ce a invadat subso-lurile Spitalului Județean și Secției de infecto-contagioase a acestuia, dar și a unei asociații de locatari. Dna Zarojanu a dat vina pentru cele întâm-plate și pe canalizarea municipiului, care nu poate să facă față unor debite mari de apă, în intervale scurte de timp. „De fiecare dată când plouă, canalizarea ne face probleme, inundate fiind chiar zona din prejma Primăriei, dar și cele de la sensul giratoriu de la cinematograful Mo-dern și centrală”, relevă viceprimarul, menționând că respectiva rețea este într-o bună măsură, colmatată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI