Excelența seducătoare

Nici nu știm când a trecut timpul și, iată, vara este pe sfârșite și, dacă e luna august, Matei Vișniec se află de bună seamă în vacanță la Rădăuți, oraș în care s-a născut. De câteva zile, dramaturgul a sosit fără a face prea multă vâlvă, s-a instalat în casa părintească, unde își trage sufletul după un an plin de evenimente. În fiecare vară, când vine în România, ziariștii bat cu insistență la poartă. Matei Vișniec le povestește ce a mai făcut în ultimul timp, iar ziarele îi acordă rolul de excelență seducătoare. Matei Vișniec are întotdeauna cu ce se mândri, fiecare lună, fiecare an aducându-i noi valori în biografie.
 

Mălina Anițoaei

Numai Rădăuțiul nu prea are cu ce se lăuda, trăind parcă într-un soi de auto-suficiență, de aceea dramaturgului îi va fi oarecum greu să găsească vreo noutate. Dacă e adevărat că frumusețea unei lumi se măsoară prin ochii cu care o privești, atunci, dramaturgul, jucat pe toate scenele lumii, va fi nevoit să exploreze magia localității sondând în propriul suflet, pentru a nu vedea că vitalitatea așezării poate fi pusă sub semnul întrebării. ‘’Nu vin niciodată și nu plec niciodată total senin. Plecând, distanța mă ajută să  idealizez puțin și să mai uit și să mai iert’’, ne mărturisea în urmă cu un an. De la o vreme, despre frumusețea Rădăuțiului se poate vorbi, nostalgic, doar la trecut, în vreme ce despre succesul lui Matei Vișniec se poate vorbi doar sub rapor-tul viitorului. Există, nu-i așa?, oameni care nu-și merită locul și locuri care nu-și merită oamenii. Bine ai venit, Excelență seducătoare!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: