Primim

Drept la replica

Întrucât în articolul La circ, cu deputatul Olarean” semnat de d-na Daniela Beale, se aduc prejudicii imaginii mele de parlamentar PD, vă aduc la cunoștință următoarele: Respectul față de adevăr reprezintă un scop atât pentru mass media cât și pentru activitatea unui reprezentant în Parlamentul României. Abaterile, erorile, prezentările tendențioase, sunt regretabile și ele trebuie neapărat în mod obiectiv îndreptate. În cazul meu, este vorba de un complex de împrejurări absolut nefericite, motiv pentru care invoc până la proba contrarie, prezumția de nevinovăție. Faptul că evenimentele în care am fost implicat, au fost deformat prezentate de presă, reprezintă rezultatul preluării informațiilor din comunicatul de presă al IGP, plin de erori și omisiuni.
 

Ancheta Corpului de Control la IGP a efectuat deja cercetări la Poliția Rădăuți, însă deocamdată, rezultatele acesteia n-au fost date publicității. În mod ciudat, care țin probabil, de o logică stranie a acestei anchete, consilierii parlamentari D. Hrenciuc și I. Babalean nici măcar n-au fost audiați. Scenariul care a stat baza acestui subiect de presă, „ține de ireal, de domeniul filmelor polițiste”. Există o clară contradicție între termeni și evenimente, o inversare de roluri de fapte și chiar de timpi, care pun într-o lumină proastă profe-sionalismul polițiștilor rădăuțeni. Atunci când un parlamentar se implică în clarificarea unei anume situații, anumite persoane deranjate, construiesc scenarii pentru a-și masca incompe-tențele și abuzurile, care, la Rădăuți se țin lanț. Intervenția mea s-a situat într-o zonă care ține strictamente de competențele unui deputat în raport de activitatea defectuoasă și suspectă a unor instituții ale statului. Transparența și eficiența sunt valabile pentru toate instituțiile publice. Poliția nu se poate situa în afara acestor minime reguli. În cazul agenților de poliție aștept rezultatele testului cu detectorul cu minciuni, alături de rezultatele anchetei, care nu pot diferite de adevăr. Cu stimă, Aurel Olarean, deputat PD în Parlamentul României * N. red.: Domnul deputat PD Aurel Olarean pozează în continuare în imaculat, după spectacolul oferit polițiștilor și alegătorilor la Rădăuți, și solicită drept la replică după un ma-terial apărut în cotidianul nostru. Surd și orb la relatările (bazate pe declarațiile martorilor și pe comunicatul IGP București) ce au umplut paginile ziarelor și emisiunile televiziunilor centrale și locale, impasibil chiar la „bătaia peste obraz” pe care i-au dat-o colegii parlamentari, domnia sa scoate frustrat pieptul în față și dă drept închipuiri cele mediatizate. „Sunt o victimă” pare a fi contextul rândurilor trimise de parlamentarul suce-vean, a cărui impresie față de faptele și atitudinea avute față de oamenii legii s-ar traduce neaoș „toată lumea e nebună, numai eu sunt normal”. Cu aceeași atitudine de justițiar singuratic, domnul deputat rămâne la părerea că, urmărind polițiști, înjurând și făcând pe cameramanul în sediul unui unități de poliție, este autorul unor atitudini sănătoase și (ferească Dumnezeu!) exemplare. Cu bunul simț al cetățeanului simplu, ne abținem de la alte comentarii și îi oferim domnului deputat „dreptul” solicitat, transcris ad litteram.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: