Cine-i victimă, cine-i agresor ?

Conflictul dintre două familii de țigani din Ițcani dă mari bătăi de cap atât locuitorilor din cartierul sucevean, cât și poliției. Miercuri, Roger Scripcariu a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”, după ce, susține el, a fost bătut de către trei frați, membrii ai familiei rivale, fără nici un motiv. „Au intrat în ba-rul din gară la Ițcani, unde jucam table cu niște oameni, pregătiți cu sticle să mă lovească. Tatăl lor îi aștepta în mașină, afară, și ei au tăbărât pe mine, deși eu eram unul singur, iar ei trei. M-au lovit cu sticlele în cap de credea lumea că am murit.
 

A venit și unul dintre polițiștii din gară, dar frații i-au băgat mâna în gât și l-au amenințat”, ne-a declarat bărbatul. Pe de altă parte, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, tatăl celor trei frați a fost bătut de Roger și internat în spital. Bărbatul ne-a declarat atunci că nu a făcut decât să sară în apărarea fiului lui în vârstă de 30 de ani, care fusese agresat de Roger Scripcariu. În prezent, victima sau agresorul – pentru că nu se mai știe ce „haină” îmbracă Roger – ne-a declarat că, atunci, lucrurile au stat altfel, și anume că ar fi fost provocat de unul dintre fiii bărbatului și nu făcut decât să se apere. „A venit la mine la poartă tatăl lor, să-mi ceară socoteală. Adică m-a lovit și a dat cu mașina peste mine. Nu am avut încotro, și i-am dat trei pumni. Mi-am scos certificat medico-legal și pot să dovedesc ce spun”, ne-a spus Roger Scripcariu, care se află în prezent internat în Secția Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”. Până la solu-ționarea conflictului, care a început în urmă cu aproximativ 8 ani, dacă ostilitățile se desfășoară, în continuare, astfel, nu-i exclus ca paturile spitalului să tot fie ocupate… când cu membrii unei familii, când cu ai celeilalte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: