Sunt firme de construcții care „se joacă“ cu evidențele contabile

În urma unui control efectuat în rândul unor firme de construcții, inspectorii fiscali din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava au semnalat grave abateri privind modul de calcul al impozitelor și taxelor. Conform unui comunicat de presă venit din partea conducerii DGFP Suceava, cele 10 societăți comerciale supuse controlului au adus un prejudiciu la bugetul de stat de 562.248 RON (lei noi).
 

Menționăm că printre neregulile depistate de inspectorii fiscali se numără calculul eronat al impozitului pe profit, motiv pentru care o parte din societățile în cauză au fost sancționate conform prevederilor Legii 87/1994, sau necolectarea TVA-ului pentru efectuarea unor lucrări de construcții. O altă abatere constatată este neînregistrarea în anul 2005 a unor facturi fiscale emise în anul 2004, rezultând astfel o diferență de impozit pe profit neevidențiată, având în vedere că în anul 2005 cota de impozit pe profit a fost modificată de la 25% la 16%. Mai mult, unii dintre administratorii societăților comerciale de construcții nu au considerat de cuviință să încheie contracte scrise cu beneficiarii sau au dedus cheltuieli suplimentare pentru 20% din valoarea unor mijloace fixe, fără însă ca acestea să fie puse vreodată în funcțiune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: