Liber la scăldat !

Direcția de Sănătate Publică Suceava a ridicat restricția privind scăldatul în apa pâraielor Târgului și Șomuz, precum și în râul Siret, și de consum al apei din fântânile riverane de pe raza localităților Dolhasca, Dolhești și Preutești, a anunțat ieri directorul interimar al DSP, dr. Odette Nicolae. DSP a informat despre acest aspect și primăriile din localitățile menționate. Restricția fusese dispusă, săptămâna trecută, după ce, ca urmare a inundațiilor din 6-8 august, care provocaseră o alunecare a unui mal al haldei de gunoi, fusese avariată conducta de evacuare a apelor fecaloid-menajere, ce deservea jumătate din gospodăriile Fălticeniului.
 

Astfel, apa reziduală me-najeră a pătruns în pârâul Târgului, afluent al Șomu-zului, care, la rândul său, se varsă în Siret. Totodată, DSP Suceava dăduse termen ad-ministratorului conductei, SC Constar, să o repare până pe 15 august. Șeful serviciului de Inspecție Sanitară de Stat din cadrul DSP, medicul primar igienist Ludovic Abiței, s-a deplasat ieri la Fălticeni, pen-tru a vedea la fața locului mă-surile luate de firma mențio-nată. El a constatat că s-a optat pentru o soluție provizorie, de blocare a pârâului contaminat și captarea totală a apelor, pre-cum și dirijarea lor în canalizarea orașului din apropiere. Consiliul Județean a aprobat devierea conductei în lateral, într-un sol mai stabil, dar lu-crarea va putea fi definitivată abia în 6-8 săptămâni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: