Atenție: sunt posibile inundații !

Subprefectul Alexandru Băișanu a solicitat, marți, autorităților locale din județ să adopte măsuri pentru preveni-rea producerii de inundații, în condițiile în care, potrivit unei avertizări meteorologice, în următoarele două zile sunt așteptate precipitații abundente. Dl Băișanu ne-a informat, într-o conferință de presă, că a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care ar urma să stabilească un program de măsuri pentru evitarea sau limitarea producerii de inundații, primarii din toate localitățile având obligația să fie pregătiți să intervină în cazul revărsării unor cursuri de apă.
 

„Trebuie ca toți primarii să ia măsuri de prevenire, în special în zonele cu risc la inundații, să decolmateze șanțurile de scurgere a apei, să curețe albiile cursurilor de apă”, a spus dl Băișanu. El a cerut ca în toate primăriile să fie serviciu de permanență care să anunțe autoritățile în cazul producerii de inundații, pentru ca intervenția să fie rapidă, iar, totodată, primarii să avertizeze populația din zonele cu risc la inundații. Dl Băișanu a precizat că, potrivit avertizării meteorologice, în următoarele două zile pe raza județului sunt așteptate ploi abundente, cu 25-30 l/mp, iar local chiar cu 50-60l/mp, riscul cel mai mare fiind pe valea Siretului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: