Un sucevean a încercat să intre în țară cu pașaportul ștampilat în fals

Ca să scape de sancțiuni pentru depășirea termenului de ședere, acesta, împreună cu încă trei tineri din Bacău și Neamț, și-au ștampilat în fals pașapoartele, ca să pară turiști Patru cetățeni români, printre care și un sucevean au încercat să intre joi în țară cu „justificări” false ale depășirii termenului de ședere de 3 luni în spațiul Schengen. Cristian J., Alexandru M., Gheorghe M. și Dănuț M., au între 18 și 26 de ani și sunt din Suceava, Bacău și Neamț. Toți veneau din Grecia cu un tren rapid, dar la PTF Giurgiu Feroviar au trebuit să dea mai multe răspunsuri polițiștilor de frontieră. După verificarea documentelor, aceștia au văzut că pe filele pașapoartelor celor patru tineri erau aplicate în fals ștampile ale autorităților de frontieră din Italia, Austria și Grecia, care „dovedeau” că băieții călătoriseră ca turiști în spațiul Schengen, fără să depășească perioada legală de ședere.
 

Calitatea „lucrărilor” însă lăsa de dorit, astfel că polițiștii de la Giurgiu s-au prins și au început cercetările. Așa au aflat că „turiștii” au ieșit din România legal, în ianuarie 2005, cu destinația Italia, cu intenția să gă-sească ceva de muncă. Oferta, însă, nu i-a mulțumit și au plecat ulterior spre Grecia, unde au muncit, la negru, în construcții. După ce le-au ajuns la ureche zvonurile despre „nebunia pașapoartelor” la intrarea în țară pentru cei ce au depășit 3 luni de ședere, cei patru români s-au orientat imediat. Ei au apelat la niște cetățeni albanezi, care, contra unei taxe de 100 de euro, s-au jucat punând ștampile pe pașapoartele românilor. Polițiștii însă n-au participat la „distracție” și, cu multă seriozitate, le-au reținut pașapoartele și le-au întocmit celor patru „turiști” dosare penale pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: