„Scriptum“ renăscută

După ce ne-a lipsit vreme de mai bine de un an, iată că a reapărut publicația trimestrială a Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, de această dată în număr dublu, schimbată la față și dimensiuni, dar tot elegantă și substanțială. Semnează lucruri interesante pentru viața bibliotecilor și pentru oamenii iubitori de carte, în general, Gabriel Cărăbuș, directorul instituției, și Paula Tudose – în dialog cu Angela Furtună, poeta fiind prezentă și cu un poem și prezentată la rubrica „Profil”, Ion Filipciuc scrie despre „Eminescu la Costișa?”, Alis Niculică despre „Școala muzicală de la Putna”, Radu Florian Bruja despre „Un proiect al regimului autoritar carlist: Biblioteca ostașilor”, iar Emil Satco publică o scrisoare a lui Teofil Lianu Dumbrăveanu și prima colaborare a poetului la „Pagini bucovinene”.
 

Spațiul pe deplin meritat este acordat valoroasei lucrări „Enciclopedia Bucovinei” de Emil Satco, lucrare care, între altele, îl situează pe Emil Satco în rangul întâi al autorilor de carte venind din lumea bibliotecilor. Sunt reproduse articolele elogioase care i-au fost consacrate în „Crai nou” (prof. univ. dr. Ion Popescu Sireteanu), „Observatorul” (Mircea Stănescu), „Allgemeine deutsche Zeitung” (Luzian Geier). Tot Emil Satco semnează și atractiva rubrică „Autori bucovineni și cărțile lor”. Încheiem menționând componența actualului colectiv de redacție al publicației fondate acum 11 ani de Emil Satco: Gabriel Cărăbuș, Alis Niculică (tehnoredactare computerizată, concepția grafică și coperta), Emil Satco (coordonator) și Paula Tudose și cu urarea concretizării speranței formulate de Emil Satco în deschidere, aceea ca „Scriptum” să aibă „o apariție normală și, desigur, îndelungată”. Și la înălțimea numerelor de până acum!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: