Fălticeni

Nici o zi fără o mușcătură de maidanez

După ce câțiva câini au murit otrăviți, autoritățile au pus sub pază buncărele de gunoi Ca urmare a unor semnale conform cărora în municipiul Fălticeni ar fi fost omorâți prin otrăvire mai mulți câini comunitari, primarul Vasile Tofan a dispus Direcției Teh-nice a Primăriei, Poliției Comunitare și societății care se ocupă cu ridicarea și transportul gunoiului menajer, Goscom S.A. efectuarea unei anchete. În ultima perioadă, Primăria Fălticeni a mai primit astfel de sesizări, de la iubitori de animale. Dar și semnale atât în scris, cât și la audiențe, primarului, prin care unii fălticeneni își arătau îngrijorarea față de numărul mare de câini care patrulează pe străzi sau iau cu asalt ghenele de gunoi. Mulți cetățeni se tem și pentru viața copiilor lor. Aproape zilnic, la Secția Contagioase a Spitalului municipal este înregistrat câte un pacient mușcat de câine, copiii fiind cei mai expuși mușcăturilor. S-au făcut solicitări și pentru inițierea unei campanii de adunare a maidanezilor din jurul blocurilor și buncărelor de gunoi și pentru eutanasierea acestora în cazul în care nu sunt revendicați de proprietari. Dar autoritățile locale nu au luat încă o decizie în acest sens.
 

De la primarul Vasile Tofan am aflat că otrăvirea câinilor nu a fost efectuată în cadrul unei acțiuni coordonată de către autoritățile locale. Cazurile prezentate sunt într-o zonă foarte restrânsă (intersecția str. Mihai Eminescu cu Ana Ipătescu – n.r.), fiind probabil ca decesul câinilor să fi fost provocat fie de acțiunea de deratizare la unul din blocurile din zonă, fie de o persoană rău intenționată. Printr-un comunicat de presă, administrația locală îi roagă pe cei care observă activități suspecte în zona buncărelor de gunoi să anunțe imediat Serviciul de salubritate din cadrul Direcției Tehnice (tel. 54.20.56) sau Poliția comunitară (tel. 54.43.36). Începând de ieri, ni s-a precizat, punctele de colectare a deșeurilor vor fi permanent sub supravegherea Serviciului de salubritate al Primăriei, a angajaților operatorului local SC Goscom și a polițiștilor comunitari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: