Crescătorii de animale trebuie să știe

Fideli promisiunii noastre de a sprijini producătorii de lapte, inclusiv cu informațiile ce le pot fi necesare, S.C. RARĂUL S.A. Câmpulung Moldovenesc, în acest articol ne vom referi la cel mai recent program de sprijinire a producătorilor de lapte. Producătorii agricoli ce dețin în exploatație animale pentru lapte beneficiază de o alocație echivalentă cu 60 % (inclusiv TVA) din prețul dotărilor: instalații de muls, generatoare de curent electric cu putere până la 5 kW, motocositoare și tocătoare, indiferent de proveniența acestora, alocație acordată de stat. Măsura a fost luată de Guvernul României, printr-un Program de sprijinire a asociațiilor crescătorilor de animale pentru lapte și producătorilor agricoli ce dețin în exploatare animale pentru lapte, program aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 785/2005.
 

Doritorii se pot adresa Direcției pentru Agricultură și Dezvoltarea Rurală Suceava, cu o cerere însoțită de acte doveditoare. Producătorii agricoli trebuie să declare pe propria răspundere că exploatează direct animale pentru lapte aflate în proprietate și sunt înscriși în registrul agricol și să facă dovadă că: – dețin în proprietate adăposturi pentru animale, minimum 2 ha teren agricol și un număr minim de animale, respectiv 3 vaci de lapte ori 15 ovine sau caprine; – au un contract comercial cu un furnizor de dotări; – au avansul de 40% (inclusiv TVA) din prețul dotărilor. Pe lângă aceste acte, solicitantul de alocație pentru achiziționarea de dotări trebuie să mai depună acte care să facă dovada că nu are datorii restante la bugetul de stat ori la bugetul local, nu derulează alte programe cu finanțare externă pentru dotări asemănătoare. După avizarea de către Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava, solicitantul se va adresa unui furnizor pentru încheierea contractului. D.A.D.R Sucea-va, după aprobarea finanțării, va plăti direct furnizorului 60% din valoarea dotărilor achiziționate de producătorul agricol. Mai informăm producăto-rii de lapte că suma totală alocată de Guvernul României pentru acest program este de 100 milioane lei noi (RON) și că pot obține informații supli-mentare de la Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Ru-rală Suceava. Furnizorii de lapte ai S.C. RARĂUL S.A. pot solicita informații suplimen-tare la sediul firmei noastre sau la numărul de telefon 0230-314781, interior 121. Consecvenți în acțiunea noastră de a-i sprijini pe pro-ducătorii de lapte să obțină rezultate economice cât mai bune, vom continua să vă ți-nem la curent cu toate noută-țile în domeniul creșterii vaci-lor pentru lapte și valorificării laptelui de vacă – materie pri-mă. În acest sens, vom publica, în cotidianul Crai nou, de regulă vinerea, informații care, credem noi, vă interesea-ză. Numai împreună, stimați producători, vom continua să existăm, ca producători agri-coli de lapte și procesator de lapte, după integrarea Româ-niei în Uniunea Europeană, în 2007! MIHAI VRANĂU Director general al S.C. RARĂUL S.A. Câmpulung Moldovenesc

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI