O autospecială „ca în filme“, pentru pompierii suceveni

Un „Iveco Magirus“ de 400 de cai putere, o capacitate de 5000 de litri de apă și 1000 de litri detergent lichid, utilaj de descarcerare și o pompă specială a completat parcul auto al IJSU Suceava O autospecială nouă, marca “Iveco Magirus”, a completat recent parcul de mașini al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Performanțele sale o fac să ajungă la locul de intervenție într-un timp de trei ori mai scurt decât „bătrânele” din dotarea unității. La prima vedere, mașina este de departe „perla coroanei”, atât pentru faptul că este nouă, dar și pe criterii de performanță, dotări, capacitate.
 

Printre „cancere” ale IJSU Suceava ce bat drumurile la intervenții chiar și de un sfert de secol, noua autospecială „ca în filme” a pompierilor suceveni sfidează aproape cu cei 400 de cai putere, o capacitate de 5000 de litri de apă și 1000 de litri detergent lichid. „Iveco Magirus” este complexă, ea având în dotare și utilaje de descarcerare și o pompă specială, specifice intervențiilor în cazul incendiilor auto. Autospeciala a fost, de asemenea, „retușată” cu suspensii cu arcuri, pentru a putea circula pe drumurile din județul Suceava. Frumoasa „Magirus” a venit la Suceava odată cu demararea unui program de modernizare a inspectoratelor pentru situații de urgență din țară, fiind a treia achiziție a pompierilor locali din ultimii 5 ani, după o autospecială „second-hand” „Badford” venită din Marea Britanie și o autoutilitară de descarcerare. Parcul auto al IJSU Suceava numără aproxi-mativ 80 de mașini, dar 2/3 din acestea au depășit demult durata de utilizare. Nu de puține ori, sunt trimise la incendii două mașini în loc de una, în eventualitatea că se întâmplă ceva pe drum și o autoutilitară „cedează” până la locul intervenției.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: