Mulțumirile și „ofurile“ domnului consilier

Vadu Moldovei, cândva cea mai mare (ca număr de sate) comună din județ, a rămas ceva mai mică după desprinderea localității Fântâna Mare, care a dobândit statut administrativ de sine stătător. Mai mică, dar cu oameni săritori la nevoie și cu suflet mare. Iată și o dovadă în acest sens oferită de către domnul Mihai Sandu, consilier local, care ne-a vizitat, recent, la redacție. Domnia sa, ca de altfel întreaga conducere a comunei, a ținut să mulțumească tuturor consătenilor ce au răspuns prezent când li s-a cerut să-i ajute pe oamenii amărâți, din sudul țării, peste care au trecut puhoaiele de apă. Aproape toți consilierii (Sandu Traian, Ana Brumă, Gheorghe Iftimia, Constantin Onofrei, Gheorghe Gorban) s-au angajat în acțiunea de strângere de bani și diverse alimente sau materiale, care să fie donate sinistraților.
 

Așa s-au adunat peste 36 de tone de produse, de la făină de grâu și porumb, până la alimente diverse și lucruri necesare într-o gospodărie. Plus 2000 de pâini, pe care un brutar mărinimos din localitate le-a dăruit celor loviți de stihiile naturii. Un delegat al comunei, domnul Gheorghe Lupu, a însoțit bunurile cu care a ajuns la Comănești, unde, cu sprijinul autorităților de aici, le-a împărțit celor nevoiași. Domnul consilier Sandu, impresionat de faptul că și bătrânii din comună, cu pensii modeste, au oferit din puținul lor cât au putut, ține să le mulțumească oamenilor care nu au rămas indiferenți la necazul semenilor. Dar nu numai acesta a fost scopul vizitei sale la redacție. Dânsul mai avea un „of” (de fapt, două), cu care vrea să se facă auzit. Să-l „ascultăm”: „În comuna noastră, clădirea școlii vechi este gata să se dărâme, prezentând o imagine urâtă, mai ales pentru cei care trec prin localitate. După părerea mea, această clădire, inutilizabilă, trebuie dărâmată. Am ridicat problema în Consiliul Local, dar fără nici un efect. La noi, consilierii sunt uniți, nu există certuri, privim lucrurile cum trebuie, în mod constructiv, spre binele obștii, însă acest lucru, ce pare minor, nu-l putem rezolva. Poate, citind ziarul, domnul primar, și nu numai el, se va mobiliza și vom rezolva o problemă care privește întreaga comună. Că doar e o chestiune gospodărească, ce ține de puterea locală”. Și mai avea domnul Sandu o problemă, pentru rezolvarea căreia, o mână de ajutor de la județ nu ar strica deloc. Moldova, râul din apropierea așezării, a făcut stricăciuni mari în zona „Măriuța”, pe unde trec animalele la păscut, spre imaș. A rupt o porțiune de te-ren, iar dacă va mai veni mare, va face pagube uriașe. Trebuie făcută o îndiguire. Nu-i lucru ușor, crede domnul consilier Mihai Sandu, dar nici ceva imposibil. Totul este să se vrea, chiar de către cei aleși în fruntea obștii din Vadu Moldovei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: