Prefectul Onofrei, ultimativ

Prefectul Orest Onofrei atrage atenția primăriilor să facă publice prevederile noului pachet de legi ale proprietății, astfel încât posibilii revendicatori să poată face notificări în timp util. Pachetul stipulează că, în termen de 60 de zile de la promulgare, potențialii îndreptățiți trebuie să vină cu documentele doveditoare ale proprietății pe care o revendică. „Atragem atenția administrațiilor locale să facă publicitatea necesară, astfel încât cetățenii să fie informați la timp.
 

Este obligatoriu ca primăriile și consiliile locale, gestionari ai proprietăților în cauză, dar și instituții în slujba comunității, să facă cunoscute respectivele prevederi”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, adăugând că au există suficiente cazuri de persoane care, după vechile acte normative, nu au venit atunci când trebuia cu dosarele necesare pentru intrarea în drepturi. Prefectura a trimis circulare la toate administrațiile din județ, menționând că „primarii ar trebui să le facă publice, măcar în aceeași măsură în care și-au făcut campanie electorală anul trecut”. Conform proaspetelor legi, pierdute urmează a fi 53 de sedii de instituții publice, prefectul Onofrei spunând că statul se va îngriji să le cumpere de la îndreptățiți sau să construiască altele noi. Termenul limită pentru notificare expiră la mijlocul lui septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: