Megaproiectul – prima etapă

Rețelele de termoficare din Suceava și Rădăuți vor fi reabilitate în urma acordului dat de către Deutsche Bank Londra, finanțatorul proiectului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, al cărui titular este Consiliul Județean Suceava, cele două localități fiind incluse în prima etapă a investiției. Acceptul instituției financiare a fost obținut în urma discuțiilor purtate marți între președintele Consiliului Județean, dl Gavril Mîrza, și directorul Deutsche Bank Londra, dl Selimk Basak. „Am avut discuții amănunțite în legătură cu modul de derulare a proiectului. E prima experiență a lor cu acordarea unui credit unei autorități publice și au avut păreri pozitive.
 

Ei au apreciat că, până acum, contractul s-a derulat cu corectitudine și, drept urmare, au fost de acord să includem Suceava și Rădăuți în prima etapă a proiectului”, a declarat dl Mîrza. El a mai spus că includerea celor două municipii în prima etapă a investiției a fost posibilă și ca urmare a economiilor de 24 de milioane de euro realizate în urma licitațiilor la lucrările aferente acestei etape. Dl Mîrza a amintit că lucrările de refacere a rețelelor termice în Rădăuți au început deja și că la Suceava investiția urmează să demareze în primăvara anului viitor. „La Suceava s-a căzut de acord cu municipalitatea ca, în decembrie, să aibă loc licitațiile astfel încât lucrările să înceapă la primăvară. Toamna asta ar fi fost timpul insuficient și ar fi existat riscul ca Suceava să fi rămas fără căldură la iarnă”, a precizat președintele Consiliului Județean. Dl Mîrza a menționat că a discutat cu directorul Deutsche Bank Londra și posibilitatea obținerii unui nou împrumut fără garanții guvernamentale pentru etapa a doua a proiectului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: