Elevii suceveni învață ce înseamnă polițistul de proximitate

„Ne-am apropiat de copii, părinți și cadre didactice pentru a le inocula ideea că suntem acolo, la ușa blocului, pentru orice problemă“, a declarat agentul de proximitate Daria Martin În perioada 1-5 august, circa 30 de copii și profesori ai școlilor din municipiul Suceava au posibilitatea să înțeleagă mai bine ce înseam-nă polițistul de proximitate și care este rostul și rolul aces-tuia în viața comunității. Acțiunea, desfășurată la Liceul cu Program Sportiv, în cadrul unei școli de vară, în parteneriat IPJ Suceava – Asociația Educatorilor Suceveni, are ca scop atragerea categoriilor de vârstă 7-16 ani și apropierea acestora de polițistul de proximitate, polițistul cartierului, cel care ia contact primul cu evenimentele din comunitate.
 

Apreciat în mod deosebit a fost materialul prezentat de agent Daria Martin, polițist de proximitate sucevean, material ce s-a vrut o scurtă inițiere pentru cei prezenți la școala de vară, în ceea ce înseamnă poliția și polițistul de proximitate. Co-piii au luat la cunoștință de-spre ce spune legislația ro-mână în privința faptelor să-vârșite de minori, ce înseamnă o normă legală, ce sancțiuni prevede ea, dar, mai ales, cum îl poate „penaliza” și margi-naliza societatea pe minorul care a „călcat pe bec” și a ales calea infracțională. S-a vorbit și despre posibilitatea apelă-rii la serviciul gratuit de ur-gență 112, la care copii pot su-na când sesizează comiterea de fapte antisociale, nu numai pentru a se „juca”, anunțând false alarme cu bombe. „A fost o inițiere scurtă și insufi-cientă, spun eu, a copiilor și cadrelor didactice în ceea ce înseamnă munca noastră, cea de proximitate. Scopul nostru a fost cel de a ne apropia de copii, părinții și profesorii lor și a le inocula ideea că po-lițistul de proximitate este acolo, la ușa blocului, pentru orice problemă. Am ales pentru aceasta elevi între 7 și 16 ani, pentru că ei sunt ca-tegoria socială cea mai expusă riscului în comiterea de fapte penale”, a declarat agentul de proximitate Daria Martin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: