În urma inundațiilor de luni, de la Pojorâta și Câmpulung

DSP intervine cu măsuri igienico-sanitare

Populația este sfătuită să nu bea apă din fântâni DSP Suceava a intervenit prin acțiuni de dezinfecție a fântânilor, caselor și gospodăriilor afectate și vaccinări gratuite împotriva hepatitei A și febrei tifoide, în Pojorâta și Câm-pulung Moldovenesc, localități afectate de inundațiile pro-vocate de ploile de luni, a a-nunțat ieri directorul interimar al acestei instituții, dr. Odette Nicolae. Astfel, la Pojorâta, unde au fost inundate 13 gos-podării, 10 case, 4 fântâni, 6 beciuri pentru alimente și 5 latrine, au fost catagrafiați în vederea vaccinării 11 copii și 31 adulți. La Câmpulung, prin revărsarea pârâului Valea Seacă au fost inundate 11 gos-podării, din care o baracă cu 7 familii, alte 10 case, o fântână, 12 beciuri și o latrină, în 28 de gospodării apa intrând doar în curte.
 

Acolo au fost catagrafiați 10 copii și 15 adulți. Potrivit dr. Nicolae, marți, Compartimentul de Sănătate Publică din Câmpulung Moldovenesc a repartizat substanțe clorigene pentru dezinfectarea fântânilor, a beciurilor și latrinelor. Populația din zonele menționate a fost sfătuită să nu consume apă din fântânile respective, până ce nu vor fi corespunzătoare chimic și bacteriologic rezultatele probelor ce vor fi prelevate după dezinfecție. Totodată, DSP desfășoară în zonă acțiuni de promovare a sănătății, distribuind afișe în toate casele și discutând cu populația. DSP menține restricția la consumul de apă din fântâni din Păltinoasa, Capu Codrului și zona Fălticeni, localități care au avut probleme în urma inundațiilor din 15 iulie, întrucât probele recoltate din apa fântânilor nu au fost corespunzătoare. Este vorba de 8 probe prelevate de la Păltinoasa, toate fiind necorespunzătoare, 7 din fântânile de la Capu Codrului, din care doar 2 au ieșit bine, și 7 la Fălticeni, unde nici una nu a fost bună. În această situație, va avea loc o nouă dezinfecție acolo, iar după aceea se vor recolta alte probe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: