Doi elevi eliminați de la a patra probă a Bacalaureatului

Un elev de la Câmpulung s-a îmbolnăvit de meningită cu o zi înainte de examen, iar una dintre cele mai bune eleve de la „Ștefan” din Suceava a fost prinsă „inspirându-se” dintr-un dicționar Doi absolvenți de clasa a XII-a au fost eliminați ieri de la probele scrise. Unul din ei pe motiv de boală, celălalt pe motiv de… rătăcire. Primul, elev al Colegiului Liceal „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a fost internat cu o zi înainte de examen în spital, fiind suspect de meningită acută. Așadar, din acest motiv nu s-a putut prezenta ieri la proba scrisă la Matematică. El nu a putut face apel, pentru susținerea probei, nici la o comisie specială de examinare, meningita acută fiind o boală contagioasă.
 

O absolventă cu premiul I a Colegiului „Ștefan cel Mare” din Suceava, profil filologie, a fost ieri eliminată fiind surprinsă de profesorii supraveghetori având în mână, în timpul examenului, cu un dicționar enciclopedic de buzunar. Alina S., absolventă a colegiului cu media 9,83 și una dintre cele mai bune eleve la profilul ei, a ratat cea de a patra probă a examenului de Bacalaureat, geografia, micul dicționar fiind considerat o sursă de inspirație. Eleva, „rătăcită” între paginile micului dicționar, a fost astfel dată afară din examen, șansa de a susține proba de geografie fiind doar in următoarea sesiune, din septembrie. Majoritatea celor prezenți ieri la examenul scris al probelor obligatorii, 3900 de elevi, au susținut această a patra probă la matematică, restul absolvenților având pe bănci testele la istorie și economie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI