Internetul va uni Suceava și Cernăuți

Reprezentanții ONG-urilor la seminarul derulat la Cernăuți (Ucraina) în cadrul proiectului „Obiceiuri și tradiții în zona transfrontalieră, în contextul promovării democrației locale” au decis înființarea unui site care să informeze asupra activității derulate la seminar, dar și a evenimentelor ce se vor realiza în cadrul proiectului. Site-ul va fi realizat în limbile română și ucraineană, va fi operațional în toamna acestui an și va oferi informații despre derularea proiectului și evenimentele care au avut loc în cele două regiuni, Suceava și Cernăuți, în domeniile turism, ecologie, tineret, tradiții și obiceiuri și mass-media.
 

Acest proiect este finanțat prin programul PHARE și derulat de Fundația ANA din Suceava, având ca partener, din Ucraina, Secția „Mihai Eminescu” a Muzeului Regional Cernăuți. Cei aproximativ 60 de participanți la seminar au purtat, timp de două zile, discuții referitoare la promovarea turismului în zona transfrontalieră, la modul cum ar putea fi create rețele de cooperare în zona de graniță. S-a pus un mare accent pe modalități concrete de implementare a unor proiecte comune. Consulul general al Românei la Cernăuți. Excelența Sa dl Romeo Săndulescu, prezent la seminar, a declarat că va sprijini derularea proiectului menționat și le-a cerut coordonatorilor proiectului să încerce să includă în agenda de lucru și parteneri din Republica Moldova. „Dacă veți reuși să stăpâniți modul de accesare a fondurilor europene veți avea un limbaj modern de comunicare și sunt convins că veți putea derula proiecte foarte interesante”, a mai spus consulul României.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI