La Berchișești

Bătaie pentru scaunul de viceprimar

Consilierii locali din comuna suceveană Berchișești, care nu au reușit sâmbătă să aleagă viceprimarul, s-au luat la bătaie între ei, indiferent de partid, depunând unii împotriva altora plângeri penale. „Alegerea viceprimarului din Berchișești a creat pasiuni de parcă s-ar alege primarul New-York-ului”, a declarat, ieri, presei prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, care a apreciat situația din comună ca fiind tragi-comică. În urma alegerilor din 12 iunie, în comuna Berchișești au fost aleși șase consilieri ai PSD și cinci ai Alianței D.A. (PNL-PD), iar sâmbătă s-a constituit Consiliul Local, dar nu s-a reușit alegerea viceprimarului; s-a ajuns la balotaj, fiecare candidat primind cinci voturi, un vot fiind anulat. Pentru funcția de viceprimar au candidat Alexandru Jitaru (PSD) și Ionel Jitaru (PNL). Unul dintre consilierii PSD nu a votat cu niciunul dintre candidați, votul său fiind anulat, iar alegerea viceprimarului amânată.
 

Prefectul de Suceava a spus că situația din Berchișești este de neînțeles, în condițiile în care consilierii locali sunt rude între ei și chiar și cu primarul, Violeta Zenovia Țăran (PSD). Can-didatul PNL pentru funcția de viceprimar este nașul primarului, în timp ce candidatul PSD pentru aceeași funcție a fost membru al PNL și este nepot al unui consilier PD, a mai spus pre-fectul. El a explicat că, în această comună, s-a ajuns ca inclusiv populația să fie divizată. „Nu știu cum va funcționa acest Consiliu Local în perioada următoare, în condițiile în care. co-muna fiind nou înființată, vor fi necesare ho-tărâri cum ar fi cele privind patrimoniul, la care trebuie pentru adoptare o majoritate de două treimi”, a mai spus dl Onofrei. El a arătat că, după ședința de sâmbătă, consilierii locali s-au bătut între ei, mai întâi în grupurile lor politice, iar apoi lupta s-a generalizat. Primarul, dna Violeta Zenovia Țăran, a reclamat Poliției că unul dintre consilierii PNL a agresat-o, în timp ce consilierul vizat a reclamat-o că i-a spart capul cu un pahar. Și alți consilieri locali au de-pus plângeri la Poliție. „Sunt plângeri penale făcute între ei”, a mai spus dl Onofrei. „Cred că Berchișești ar trebui să fie comună-pilot în ceea ce privește integrarea administrației locale în conceptul european de administrație publică”, a mai spus prefectul de Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI