La noua TPL

Administrator unic proaspăt desemnat

Adunarea Generală a Acționarilor de la noua societate Transport Public Local (TPL) și-a desemnat, într-o ședință, administratorul unic. Acesta este Darie Romaniuc, director la ACR și unul dintre șefii vechii firme de transport în comun de călători (TPS). TPL are ca acționari municipalitatea, precum și societățile comerciale Termica și ACET, la care unic acționar este Consiliul Local. Municipiul Suceava participă la înființarea acesteia cu 75 milioane lei, reprezentând aportul la capitalul social subscris și vărsat.
 

Ceilalți doi acționari sunt mai modești, venind la constituire cu doar 25 milioane lei fiecare. Tot AGA a adoptat și forma actului constitutiv al TPL. Din AGA fac parte directorul ACET, Ștefan Groza, consilierul local Aurel Vasiliu (PC), reprezentant al Termica, precum și aleșii municipali Ovidiu Donțu (PSD), Radu Vătavu (PNL) și Vasile Bilius (PNL). Noua firmă, cu sediul pe un teren din Lunca Sucevei, va funcționa, deocamdată, cu mijloacele de transport ale falimentarei societăți de Transport Public și Servicii (TPS). Din creditul de 50 de miliarde de lei contractat recent, Primăria va achita avan-sul pentru achiziționarea în leasing a unui număr de 15 autobuze noi. TPL a fost înființată prin hotărâre a Consiliului Local, după ce negocierile de 7 luni cu holdingul ATLASSIB, în vederea perfectării unui parteneriat-public privat, au eșuat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI