De la cine și cât de grea va fi pedeapsa ?

Ce s-a întâmplat de fapt la Tanacu, acolo unde o călugăriță de 23 de ani a murit ca urmare a unei proceduri așa-zise de exorcism? Avem în față parcă o poveste stranie din Evul Mediu, ai cărei protagoniști aduc mai bine a strigoi umblând prin întuneric, în căutare de sânge proaspăt. Dar lumina soarelui există, al cincilea an al secolului 21 e în plină trecere și de aceea e greu să ne împăcăm cu gândul că acolo, în răcoarea și sfințenia unui locaș de cult nu s-a petrecut pur și simplu o crimă odioasă. La fel de greu este de acceptat că preotul Corogeanu e un preot iluminat și plin de har și nu doar un criminal de drept comun, deghizat în exorcist. Suspiciunea planează în egală măsură asupra celor patru călugărițe de la Tanacu, aghiotantele fărădelegii și încă fanatice apărătoare ale preotului criminal.
 

Daniela BEALE

Mintea omului care a deschis, măcar o dată în viața lui, televizorul sau paginile unui ziar, dar mai ales sufletul creștinului încrezător în Cel de Sus, se încrâncenează laolaltă în fața tragicei întâmplări. Înțelegerea dispare cu atât mai mult cu cât implicați în ea sunt oameni între 20 și 32 de ani, care, indiferent de mediul de viață în care trăiesc, ar trebui să fie parte dintr-o societate a anului 2005. Ițele acestui amestec periculos de mistic și Cod penal vor fi descurcate, probabil, de cei care se pricep. Că nu e o treabă ușoară s-a dovedit până acum și în instanță, dar și în stradă, unde oamenii, împărțiți în pro și contra sau la adăpostul sloganului „Nu judeca”, nu-mai nu s-au luat în pumni. Din nefericire, rămâne neagra întâmplare, făptuită de oameni ai Bisericii și la umbra sfintelor icoane. Din ce parte va veni judecata, însă, și cât de grea pedeapsa?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: