Covor asfaltic de 30 de miliarde

Aproape 30 miliarde lei va înghiți covorul asfaltic de pe Calea Unirii. Acesta are o lungime de 1,6 kilometri și o lățime de 12-14 metri. Lucrările durează 3 luni, includ și înlocuiri de borduri, reparări de trotuare, intervenții la cămine de canalizare, guri de scurgere și cămine telefonice, valoarea acestora ridicându-se 28,75 miliarde lei. Calea Unirii este parte componentă a rețelei de drumuri naționale și europene și face legătura dintre centrul municipiului reședință de județ, Lunca Sucevei, cartierul Burdujeni și intrările dinspre Botoșani și Dorohoi. Drumul deservește și traseul turistic către Cetatea de Scaun, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, Biserica Sfântul Dumitru și Curtea Domnească.
 

Urmare a valorilor mari ale traficului, au apărut degradări importante ale carosabilului, precum crăpături, burdușiri longitudinale sau depresiuni provocate de cedările acostamentelor. La propagarea acestora au contribuit, în mod nefast, cedarea structurală, acțiunea distructivă a factorilor climatici, dar și subdimensionarea capacității portante.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: