Avalanșă de oameni, fără evenimente deosebite

Ca în fiecare an, la hramul Sucevei au luat parte mii de pelerini, foarte mulți venind din diferite județe ale țării. Printre oamenii cinstiți, cu credință în Dumnezeu, veniți special să se roage la moaștele Sfântului Ioan cel Nou s-au strecurat pentru a profita de aglomerație și diverși indivizi certați cu legea. Asemenea momente sunt mană cerească pentru hoții de buzunare, numai că nici poliția nu a stat cu mâinile în sân. Vineri și sâmbătă, în toiul „Zilelor Sucevei”, între orele 8 – 11, pe raza municipiului Su-ceava s-a executat o razie fără blocare, prilej cu care 63 de polițiști au făcut o „triere” a persoanelor suspecte. Cei puși pe scandal, întrucât depășiseră măsura paharului, cei preocupați de… buzunarele oamenilor, alți răufăcători ce-și căutau „de lucru” prin mulțime au fost… sortați și sancționați.
 

224 de indivizi s-au ales cu sanc-țiuni contra-venționale pentru diverse aba-teri, suma totală a a-menzilor ri-dicându-se la peste 100 de milioane de lei, din care 59 de milioane au plătit cei ce au tulburat ordinea și liniștea publică. Vreo 31 de inși care ridicau semne de întrebare, din cei peste 200 legitimați, au fost amprentați și fotografiați. În cadrul acțiunii s-a constatat și o tâlhărie. Cum cercetările despre acest caz sunt în plină desfășurare, nu putem oferi, deocamdată, amănunte. După cum am aflat de la doamna comisar Viorica Cojocaru, ofițer informare, relații publice din cadrul I.P.J. Suceava, hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” și „Zilele Sucevei”, plus vizita oficială a unor ambasadori în județul nostru, au solicitat forțe sporite ale poliției și jandarmilor pentru pază și ordine publică. S-a acționat eficient, dovadă fiind și faptul că, în ciuda avalanșei de oameni, nu s-au înregistrat evenimente aparte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: