Pasiuni

La Pensiunea „Casa Cristian” din Gura Humorului ne întâlnim cu proprietarii acesteia – Maria și Constantin Rusu. Ea este cunoscută cititorilor ziarului „Crai nou”, pentru că aici se organizează periodic concerte de muzică cla-sică, cu renumiți artiști ai României și ai lumii. Pe aici s-au perindat pianiști ca Dan Grigore, Viniciu Moroianu, Raluca Știrbăț (Austria), Andreas Henkel (Germania); violoniști precum Cristina Anghelescu, frații Florin și Gabriel Croitoru, H. Bertok (Germania), Florin Paul (Germania); violonceliști, chitariști, soliști de operă etc., câștigători ai unor mari concursuri internaționale, președinți de jurii interna-ționale; ei cântă la Gura Humorului… între Lon-dra și Paris. Chiar și orchestre simfonice au fost invitate în grădina Casei Cristian.
 

Nu este însă vorba de o grădină obișnuită, ci de o adevărată grădină botanică, cu pes-te 400 soiuri de flori. Familia Rusu este, de altfel, inițiatoarea societății „Amicii rozelor”, afiliată la organizația mondială de profil, cu sediul la Londra, care promovează activități le-gate de creșterea uneia dintre cele mai frumoase flori – trandafirul. Rozariul Casei Cristian con-ține peste 100 de soiuri de trandafiri, majo-ritatea având mari premii internaționale. Nu de mult s-a încheiat perioada de două luni în care 150 de soiuri de lalele au bucurat ochii tuturor celor care iubesc natura. Prin toate acestea, familia Maria și Con-stantin Rusu încearcă să ofere oaspeților de pe toate continentele nenumărate argumente pentru ca să iubească România. Mai amintim că atmosfera caldă, familiară a dat posibilitatea ca și cei doi copii din familie (Cristian și Cristiana) să ofere oaspeților recitaluri de vioară și pian.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: