Pasiuni

La Pensiunea „Casa Cristian” din Gura Humorului ne întâlnim cu proprietarii acesteia – Maria și Constantin Rusu. Ea este cunoscută cititorilor ziarului „Crai nou”, pentru că aici se organizează periodic concerte de muzică cla-sică, cu renumiți artiști ai României și ai lumii. Pe aici s-au perindat pianiști ca Dan Grigore, Viniciu Moroianu, Raluca Știrbăț (Austria), Andreas Henkel (Germania); violoniști precum Cristina Anghelescu, frații Florin și Gabriel Croitoru, H. Bertok (Germania), Florin Paul (Germania); violonceliști, chitariști, soliști de operă etc., câștigători ai unor mari concursuri internaționale, președinți de jurii interna-ționale; ei cântă la Gura Humorului… între Lon-dra și Paris. Chiar și orchestre simfonice au fost invitate în grădina Casei Cristian.
 

Nu este însă vorba de o grădină obișnuită, ci de o adevărată grădină botanică, cu pes-te 400 soiuri de flori. Familia Rusu este, de altfel, inițiatoarea societății „Amicii rozelor”, afiliată la organizația mondială de profil, cu sediul la Londra, care promovează activități le-gate de creșterea uneia dintre cele mai frumoase flori – trandafirul. Rozariul Casei Cristian con-ține peste 100 de soiuri de trandafiri, majo-ritatea având mari premii internaționale. Nu de mult s-a încheiat perioada de două luni în care 150 de soiuri de lalele au bucurat ochii tuturor celor care iubesc natura. Prin toate acestea, familia Maria și Con-stantin Rusu încearcă să ofere oaspeților de pe toate continentele nenumărate argumente pentru ca să iubească România. Mai amintim că atmosfera caldă, familiară a dat posibilitatea ca și cei doi copii din familie (Cristian și Cristiana) să ofere oaspeților recitaluri de vioară și pian.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: