O întâlnire fericită

De o soartă bună s-a bucurat în cele din urmă manuscrisul monografiei con-sacrate de Mircea Grigoroviță mentoru-lui său, Victor Morariu. Ajuns în mâinile istoricului literar Nicolae Cârlan și adus în atenția Mariei Olar, președinta Fun-dației Culturale „Leca Morariu” din Su-ceava, el a văzut lumina tiparului zilele acestea. Adică la timp, pentru ca auto-rul, născut la 5 iunie 1919 (la Rădăuți), să aibă bucuria unei aniversări cu o no-uă carte a sa în mâni și pentru ca împli-nirea, la 1 iulie 2006, a șase decenii de la moartea lui Victor Morariu, una dintre „personalitățile cele mai marcante ale culturii române din Bucovine”, să fie pregătită cum se cuvine.
 

Apariția volu-mului „Victor Morariu (1881-1946)” de Mircea Grigoroviță, Suceava, 2005, afirmă un respect și o prețuire față de înaintași mai rare în ziua de azi la di-mensiunea spiritului științific asigurat de îngrijirea ediției de către Nicolae Câr-lan, care îi semnează și cuvântul înain-te, și la aceea a preocupării pentru lu-crul de calitate promovate consecvent de Maria Olar și de Fundația Culturală „Leca Morariu”, înainte de oficializa-rea existenței acesteia. Așadar, o carte din patrimoniul cultural bucovinean, scrisă de o autoritate în materie și apă-rută sub cele mai favorabile auspicii. Un eveniment.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: