Mișcări „grele“ printre polițiștii suceveni

> După analiza activității a trei ofițeri în funcții de conducere, adjunctul Poliției Câmpulung Moldovenesc a luat „vot de blam”, șeful Poliției Siret a fost „îngăduit” încă trei lui, iar adjunctul Poliției municipale Suceava a ieșit cu fruntea sus > ”Nu mai aruncăm banii pe polițiștii care nu înțeleg că s-au schimbat vremurile”, spune Nicușor Todiruț, șeful IPJ Suceava „Vor fi multe posturi de comandă scoase la concurs”, a declarat ieri, Nicușor Todiruț, șe-ful Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în contextul schimbărilor drastice ce se petrec în ultima vreme, în cadrul acestei instituții. Mișcările, produse în sânul IPJ Suceava, vin nu numai ca o modă, de fiecare dată când se schimbă comanda, ci și datorită noilor pre-tenții pe care Uniunea Europeană le va avea de la apărătorii legii, o dată cu dorita aderare a României din anul 2007.
 

Altfel spus, „dacă e ordin, cu plăcere”, iar șeful IPJ Suceava, se pa-re că „taie” sever printre subordonați, și nu numai printer cei de la „vârf”. „Am căutat po-lițiștii «pitiți» în spate birourilor și i-am trimis în stradă. Am reușit astfel, redistribuirea a 65 de agenți către structurile de Siguranță și Or-dine Publică. De exemplu, am identificat la Po-liția Vatra Dornei, 8-9 posturi pe arest, când de fapt, în localitate nu este arest. Am desființat aceste posturi nu numai în acest municipiu, ci și în Câmpulung și Gura Humorului”. Schimbarea de optică din poliție a adus în-grijorare și în rândul ofițerilor, mai vechi de 5 ani în funcții de conducere. În urma unui audit intern asupra activității a trei ofițeri din struc-turile IPJ Suceava, comisarul-șef Gheorghe Ot-cu, adjunctul poliției Câmpulung Moldovenesc a primit „vot de blam”, iar subcomisarului Ioan Redinciuc, șeful Poliției Siret i s-au acordat încă trei luni de „reculegere”. Singurul ofițer ieșit curat din analiza auditului a fost comisarul șef Constantin Spătaru, adjunctul Poliției mu-nicipiului Suceava. În urma altor proceduri de testare a integri-tății și loialității a căzut și capul fostului șef al arestului IPJ, comisarul șef Ion Maximiuc, care din cauza unui pachet dat în condiții neconfor-me cu regulamentul, a fost destituit și retro-gradat. Până la sfârșitul lunii iulie, se va finaliza și analiza activității a 30 de șefi de posturi de po-liție din județul Suceava care au apucat să se învechească cel puțin 15 ani în această funcție. Din cele afirmate de conducerea IPJ, nu lon-gevitatea în post va fi evaluată, ci doar rezultatele obținute în timpul anilor. Una peste alta, în IPJ Suceava se fac schim-bări majore. De dragul intrării in UE nu s-a dat numai cu var proaspăt ci se umblă și imaginea polițistului care nu mai poate „vegeta” multă vreme în spatele unui birou scorojit. „În curând va apărea și o nouă organigramă pentru IPJ Suceava care va ține cont de capacitățile de muncă și productivitatea fiecărui polițist. Nu putem arunca banii, și așa puțini, pe cei care nu înțeleg că s-au schimbat vremurile”, a afirmat cel mai tânăr șef pe care l-a avut vreo dată Suceava, la comanda IPJ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: