Carmen Mihalache și artiștii, în universul lor

Critic de teatru cunoscut, Carmen Mihalache, redactor-șef al revistei „Ateneu”, și-a fructificat editorial și atracția, fascinația chiar pentru universul artelor plastice într-o carte, publicată acum trei ani, de convorbiri cu pictorul Ilie Boca, „Magia amintirii”. De curând, sub semnul destăinuirii lui Baudelaire, „Mi se întâmplă deseori să prețuiesc un tablou doar pentru gândurile și visele ce le trezește în mine”. o altă carte a sa deschide cititorului 20 porți spre același univers grație mărtu-risirilor a 20 de pictori, graficieni și sculptori din Bacău, mărturisiri despre creație și despre viața sub semnul acestei mistuitoare alegeri, provocate de Carmen Mihalache cu o știință impecabilă a interviului: „Dialoguri în atelier”, Cronica, Iași, 2005 (coperta: „Suferință“ de Gheorghe Zărnescu).
 

Cu mențiunea că trei dintre artiști sunt originari din Bucovina (un argument în plus pentru cititorul sucevean), Ilie Boca (Botoșana), Ovidiu Marciuc (Rădăuți) și Dany Zărnescu (n. Brînzei, Vama), în încheierea invitației la lectură, dăm cu-vântul criticului de artă Valentin Ciucă, cel care deschide cartea cu avertismen-tul „Singurătăți împreună”: „La înce-put a fost lumina și din ea s-au născut cuvintele și culorile. Ce ar fi viața noas-tră fără ele? Carmen Mihalache ne ajută să nu ne rătăcim“.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: