Cineva, de undeva, a comis ceva

Nu o dată m-am aflat într-o postură delicată fiind nevoită să redactez comunicatele de la Poliția de Frontieră, adrese motivate, cum s-ar spune, până la Dumnezeu și mai sus cu o palmă… Unde este lege nu e tocmeală, chiar dacă ar fi vorba de cele mai nobile sentimente, de morală și de alte sloganuri puse la bătaie. Există oameni în România care primesc un salariu pentru a-și iubi țara ori, mă rog, sunt retribuiți substanțial și nu vreau să insinuez că situația aceasta ar fi incorectă. Iubirea stimulată material poate fi mai puternică, de ce nu ? Vă veți întreba domniile voastre de ce vorbesc atât de alambicat și ce am cu prietenii mei de la Poliția de Frontieră. Și cred că unii dintre dumneavoastră vă puteți aminti câte materiale ample am semnat, și cum am parcurs eu toate sectoarele, și cum am ajuns la concluzia că polițistul de frontieră poate avea fața cea mai umană din câte s-au văzut vreodată.
 

Mălina Anițoaei

Stați așa nu vă pripiți, s-ar părea că în viață, cu cât încerci mai mult să-ți apropii pe cineva, cu atât ți-l îndepărtezi! Praful și pulberea s-a ales din proiectul meu cu cartea despre instituția cu pricina pentru că, dragii mei, iubire cu forța nu se poate. Fără să amintesc aici că s-a ajuns la concluzia că am treburi ‘’dubioase’’ prin frontieră. Dar de unde am pornit și unde am ajuns? Am primit, iată, un comunicat despre trecerea ilegală a frontierei noastre de stat, săvârșite în noaptea de 20 de trei persoane ‘’domiciliate într-o localitate limitrofă frontierei de stat cu Ucraina’’, care ar fi săvârșit, pe teritoriul României ‘’și alte fapte incriminate de legea noastră penală’’. Nu o să se supere dl Poroch pe mine că n-am înțeles din comunicat dacă e vorba de ucraineni, de români nord-bucovineni, de femei, de bărbați și care ar mai fi faptele incriminate. M-am obișnuit cu faptul că cineva, de undeva, a săvârșit ceva. Adică, noi ne facem că vă spunem și voi să vă faceți că scrieți. Important este că toată  lumea acționează, nu-i așa?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: