Fălticeni

Prețul căsătoriei

Consilierii locali fălticeneni au aprobat, la propunerea primarului Vasile Tofan, nivelul taxelor speciale în domeniul stării civile. Pentru că activitatea la Biroul de stare civilă se desfășoară și în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, iar o parte din formulare și tipizate sunt achiziționate contra cost prin intermediul Consiliului Județean și Ministerului Administrației și Internelor, au fost stabilite două taxe pentru cei ce se vor căsători la Fălticeni. Pentru oficierea căsătoriilor în zilele de sâmbătă și duminică, mirii trebuie să plătească o taxă de 500.000 de lei. În cazul oficierii căsătoriilor în afara sediului primăriei, taxa va fi de 1.500.000 lei. Singurii care nu vor plăti aceste taxe sunt cuplurile care vor hotărî să se căsătorească de luni până vineri, între orele 8,00 – 16,00.
 

Primarul Vasile Tofan a declarat: „Atunci când am inițiat acest proiect de hotărâre, am ezitat foarte mult, am cântărit pe toate părțile. Există o presiune foarte mare din partea unor tineri care vin pentru asemenea servicii și îmi spun . Când ai 7 – 8 cununii intr-o sâmbătă, te plimbi la fiecare biserică. Cei care vor la biserică, să plătească 1,5 milioane de lei; cei care vin sâmbăta și duminica la Primărie să se cunune să plătească 500 de mii. Cu banii din aceste taxe vrem să luăm în sala de cununii un covor, și să facem niște investiții care să creeze o ambianță, pentru că este un moment special pentru cei care vin, și poate achiziționăm și un calculator. Tot de aici se vor plăti și orele suplimentare pentru funcționarul de la stare civilă”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI