Societățile de construcție, în vizorul Finanțelor

Inspectorii fiscali din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava (DGFP) au întreprins un amplu control al firmelor ce au ca obiect de activi-tate construcția de clădiri. Patronii unor societăți comerciale, printre care Timprod S.R.L Suceava, Compania de Construcții Feroviare, Tehnocon S.R.L Fălticeni, Contranscon Rădăuți, Tess Hause Fălticeni, Flor Contruct S.R.L, Marsecon Suceava, au fost amendați, în total, cu suma de 90 milioane de lei pentru nereguli privind nerespecarea legii contabilității sau chiar în unele cazuri evaziune fiscală.
 

În cadrul aceluiași control, inspectorii din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice au stabilit că societățile menționate au debite suplimentare de 825 milioane lei, care reprezintă impozitul pe profit, 63,5 milioane – impozitul pe dividende, și 324,8 milioane de lei la fondul de solidaritate socială pentru persoanele cu handicap. La aceste datorii se adaugă dobânzi în valoare de 904,11 milioane de lei și 275,5 milioane de lei penalități. Surse oficiale din cadrul Finanțelor ne-au declarat că vor mai fi verificate alte 17 societăți comerciale care au ca obiect de activitate construcția de clădiri până la finele acestei luni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI