În legătură cu aderarea

României la UE Germania, între asigurări și precauții

Ambasadorul Germaniei la București, dl Wilfred Gruber, a declarat, în același cadru, că Guvernul german sprijină în continuare calendarul de aderare a României la Uniunea Europeană, dar că în același timp România trebuie să-și îndeplinească obligațiile asu-mate în negocierile de aderare. Dl Wilfred Gruber a spus, într-o conferință de presă, că, înaintea Consiliului European, cancelarul german a făcut, joi, o declarație a Guvernului în Bundestag în care și-a exprimat sprijinul pentru calendarul de aderare a României. „A spus că, din punctul de vedere al nostru, german, continuăm să sprijinim calendarul pentru aderarea României, dar așteptăm și ca România să implementeze obligațiile pe care și le-a asumat în negocierile aderării și în Tratatul de Aderare care a fost semnat în aprilie”, a spus ambasadorul.
 

El a precizat că România va trebui să soluționeze problemele din dome-niul politicii concurenței, afacerilor interne și justiției. Diplomatul german a arătat că în prezent Comisia Europeană monitorizează, pentru Raportul de țară pentru anul 2005, progresele făcute de România în ceea ce privește ajutorul de stat acordat unor firme, reforma justiției, crearea noilor posturi în Po-liția de frontieră și securizarea frontierelor. „Sper că Guvernul român nu pierde o zi în a implementa obligațiile pe care și le-a asumat prin Tratat. Totul depinde de ce se face de acum, 20 iunie, până la jumătatea sau înce-putul lunii octombrie, când Comisia Europea-nă elaborează Raportul său”, a spus dl Gruber. „Mingea este în terenul Guvernului român”, a mai spus ambasadorul Germaniei. Întrebat dacă procesul aderării ar putea fi afectat de organizarea de alegeri anticipate, dl Wilfred Gruber a apreciat că o asemenea situație „va distrage atenția de la ceea ce este obiectiv strategic țării dumneavoastră, de a intra în Uniu-nea Europeană în ianuarie 2007”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: