Miroase a război… democratic

Vicepreședintele PNL, dl Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, la Suceava, că principalul test al coaliției după moțiunea de cenzură este schimbarea „prin joc democratic” a președinților celor două Camere ale Parlamentului și a președinților consiliilor județene din afara arcului guvernamental. „După testul coaliției cu legile proprietății și justiției, cu asumarea răspunderii, care sunt convins că va fi un examen cu notă bună pentru coaliție, acest lucru ne arată că putem să facem următorul pas, care înseamnă să fii la putere până la capăt”, a spus dl Flutur într-o conferință de presă. „Sunt adeptul ideii să ne manifes-tăm puterea până la capăt și nu prin jocuri de conjunctură prin care să păstrăm pe unii oameni care mimează un fel de bunăvoință acum, dar vor să rămână președinți.
 

Dacă majoritățile arată altceva, eu sunt pentru schimbarea rapidă a președinților de consilii ju-dețene prin jocul democratic, cum același lucru ar trebui să se întâmple și la cele două Camere ale Parlamentului”, a mai spus liderul liberal. El a subliniat că rămâne consec-vent în convingerea că „trebuie să fim la putere până la capăt dacă majoritatea ne permite acest lucru”. „Nu pot să fiu a-vocatul președinților de consilii județene care au făcut tot ce au putut ca să-și perpetueze poziția pentru a continua fur-turile în unele județe din Ro-mânia pe care le-au mono-polizat și, după părerea mea, testul pentru Alianță, urmă-torul după legile proprietății, dacă avem sânge în noi de oameni la putere, este să avem puterea până la capăt. Asta înseamnă viabilitatea coali-ției. Înseamnă schimbarea președinților de consilii ju-dețene dacă majoritatea ne permite. Pentru că altfel vom constata că noi se cheamă că am fost la putere, dar în județe la putere au fost aceiași înge-rași ai PSD”, a mai declarat vicepreședintele PNL. El a a-preciat că în toate județele țării „este un climat de schimbare a conducerii, inclusiv din inte-riorul PSD”. „Acei oameni tre-buie lăsați liberi și nu chemați să le arate votul unui șef sau altui molah al PSD și să-i lase liber să opteze pentru că sunt convins că și ai lor s-au sătu-rat. Coaliția actuală trebuie să-și dovedească viabilitatea și soli-ditatea ei prin schimbarea pâ-nă la capăt, cu joc democratic, a președinților de consilii ju-dețene și a președinților celor două Camere. Dacă noi nu vom fi atenți că erodarea vine cu dușmanul în cojoc atunci ne merităm soarta”, a spus dl Flutur. El a avertizat că ”vor lua câte o pauză” membrii coa-liției care „se joacă” și vor fa-ce „accidente de parcurs”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: