Greva extinsă a ceferiștilor a transformat gările în „mausoleu“

De ieri, pentru următoarele cinci zile, în intervalul 7-11, nu mai circulă nici un tren Luni dimineață, între orele 7-11, Stația CFR Suceava Nord aducea a… mausoleu. Liniș-tea, aproape absolută, era tul-burată doar de câte o pereche de pași ce se îndreptau fie spre un chioșc cu produse alimen-tare, fie spre peronul pustiu. Casieriile erau și ele închise, singurele persoane din zonă fiind câțiva angajați CFR care stăteau de vorbă. Începând de ieri, pentru următoarele cinci zile, au intrat în grevă și im-piegații de mișcare, operatorii de trafic și acarii, adică restul ceferiștilor care nu s-au raliat protestului în urmă cu două săptămâni.
 

Toate trenurile care mai circulau în intervalul anunțat n-au pornit din stații sau s-au oprit pe traseu până la ora 11. Rapidul Suceava Nord-București, ce ar fi trebuit să plece în jurul orei 8, a stat la linie până la 11, iar călătorii care au uitat de greva extinsă au înțepenit în gară. Din fericire, n-au fost mulți, pen-tru că protestul ceferiștilor a descurajat puternic tentativele de călătorie pe calea ferată, devenite adevărate aventuri, din cauza nerespectării orelor de plecare sau de sosire ale tre-nurilor. Casieriile s-au deschis pu-țin înainte de ora 11, dar asta nu a ridicat moralul puținilor călători ce s-au mai încumetat să ia trenul spre diferite desti-nații. „NU” a fost însă foarte des răspunsul angajatelor din spatele ghișeelor la întrebările de genul „Mai pleacă perso-nalul de Pașcani?” „Dar trenul de Vatra Dornei?”, „Nici ac-celeratul de București?” Amintim că, în urmă cu două săptămâni, mecanicii de locomotivă și angajații depo-urilor au început greva gene-rală, iar revendicările lor sunt: salarii mai mari cu 10, 7%, tichete de masă și condiții de muncă mai bune. În toată această perioadă, în timp ce operatorii de transport cu autobuzele sau microbuzele au dublat sau triplat numărul de curse intra – și interjude-țene, CFR a înregistrat pier-deri de zeci de miliarde de lei zilnic. Și protestul pare să continue, cât timp fiecare run-dă de negocieri a sindicaliș-tilor cu reprezentanții Guver-nului a fost finalizată fără succes.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: