Fondul Bisericesc nu mai are voie să taie pădurea

După publicarea deciziei Curții Constituționale privind neconstituționalitatea OUG 100/2004 de împroprietărire a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților cu 90 000 de hectare de pădure, ministrul Gheorghe Flutur a notificat Direcției Fondului Forestier Bisericesc obligația de a nu mai efectua decât activitate de pază în fondul forestier pe care l-a preluat. „După decizia Curții Constituționale, publicată în 16 iunie în Monitorul Oficial, noi încercăm să respectăm toate procedurile”, a spus dl Flutur, într-o conferință de presă desfășurată sâmbătă la Suceava. El a precizat că Ministerul Agriculturii a transmis, vineri, o notificare Direcției Fondului Forestier Biseri-cesc din Suceava, în care informează că, potrivit deciziei Curții Constituționale, „sunt îndreptățiți să facă doar lucrări de pază a fondului forestier, până la reglementarea situației procedural”.
 

DFFB a anunțat recent, organizarea, în ultima decadă a lunii iunie, a unor licitații pentru atribuirea exploatării de masă lemnoasă în fondul forestier pe care îl administrează. Dl Gheorghe Flutur a precizat că a cerut DFFB încetarea oricăror acțiuni economice. El a spus că va avea luni, la sediul Ministerului Agriculturii, discuții cu reprezentanți ai Direcției Fondului Forestier Bisericesc, Direcției Silvice Suceava și RNP, „pentru a vedea care sunt pașii de făcut”. Domnia sa a reamintit că, în privința pădurilor Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, se va pronunța după ce va fi discutată, miercuri, în Parlament, moțiunea de cenzură privind pachetul de legi ale proprietății și justiției pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. El consideră că această problemă a restituirii proprietăților Bisericii din Bucovina va fi rezolvată „pe fond” de pachetul de legi ale proprietății. „Problema proprietății merge într-o singură direcție”, a mai spus dl Flutur, care consideră că situația actuală „de bâlbâială” a fost determinată de „Guvernul PSD, care s-a grăbit, și de nucleul dur anti-proprietate din PSD care s-a grăbit să reclame”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: