De ieri, la Cultură, om nou

Sunt mai bătrân, mai cărunt, mai înrăit decât acum opt ani…, spunea, ieri, dl Aurel Buzincu, la ungerea (de fapt, un fel de reinstalare) ca șef al Direcției Județene de Cultură, Culte și Patrimoniu… Domnia sa, universitar umanist „la bază”, a mai fost păstorul pomenitei instituțiunii acu’ niște ani. A dat în primire, intempesitiv și cam pe obligatelea (din pricini politice?!). A purtat, niscai ani, un proces (pe care l-a câștigat) cu onor superiorul (mai marele său) Minister al Culturii, de unde a și derivat o sumă… admirabilă. Ieri, prefectul Orest Onofrei, a săvârșit, grabnic da’ academic, oficiile de instalare. Habemus, care va să zică, president la Cultură!
 

Numit prin ucazul ministresei Mona Muscă (pseudonim al Monicăi Octavia Muscă… cum scrie în acte), cu nr. 317 din 9 Cireșar curent. Concursul de ocupare a postului s-a petrecut la București (2-3 iulie) și a avut un singur… protagonist. Bine și așa. ”Eu îi mul-țumesc dlui prefect c-a aflat unde este această instituție, cu un sediu jalnic…”, a cuvân-tat… împricinatul. Iar… înălți-mea sa (O. O. are doi metri, pe bune!), isprăvnicia sa, cum ar veni, prefectul adicătelea, a punctat cu încredere: „Boto-șaniul stă mai bine ca noi,… municipiul se comportă ca o comună mai răsărită, un oraș fost capitală…, sediul arată cum arată, sunt pentru prima dată aici…”, trebi din astea. Iar mai spre sfârșitul ceremo-nialului de predare-primire, spre deliciul surd al prezen-ților (și presarilor) a avut loc, în nota firescului, totuși, o academică… păruială, un duel mutual… dezavantajos între „părți” (fostul director intitu-lat Emil Ursu și noul, mă rog, baci al Direcției…, Aurel Bu-zincu), care pe care. Mă rog… Da’ noi ne-am văzut repejor de drum, iar cu domn’ Buzincu (cumătrul De Be-ului, în ci-vilie) am și antamat o dis-cuțiune pentru ziar. Mintenaș. De unde vei afla, cetitoriule iubit, și povestea lui to be or not to be în chestiune de… direcții culturale județene. Amenințate, vaai!, de dizol-vare, comprimare & așijderea… (D.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: