Din partea persoanelor cu handicap

Slab interes pentru un loc de muncă

< Dezinteresul este urmarea diminuării prin angajare a sprijinului financiar acordat de stat Sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava a găzduit, ieri, Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu handicap apte de muncă. Prilej cu care, un număr de 17 agenți economici au oferit 72 locuri de muncă vacante. Deși oferta a fost variată, mai puțin de 50 persoane și-au arătat interesul, 16 dintre ele fiind selectate în vederea încadrării.
 

Acestea au avut de optat pentru job-uri precum cele de ambalator manual, confecționer textile și încălțăminte, zidar, preparator produse prefabricate în industria lemnului, operator în industria ali-mentară, maseor, depanator RTv, bijutier, brodeze, ti-nichigiu, sudor, strungar, dul-gher, fierar betonist, as-faltator, agent hidrotehnic, inginer în industria lemnului, inginer mecanic, inginer chi-mist. Reprezentanți ai Au-torității Naționale pentru Per-soanele cu Handicap (ANPH) au acordat asistență și consultanță în ce privește pro-tecția specială și încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap, prin înscrierea și luarea lor în evidență. Aceștia au precizat că dezinteresul ar avea la bază sprijinul financiar pe care persoanele cu handicap îl primesc, angajarea di-minuând cu mult această sumă. „Consider că, în cadrul pieței muncii, plasarea prin Bursă pe locurile de muncă vacante, ori pe cele nou create, reprezintă, totuși, unul dintre mijloacele prin care statul promovează reparti-zarea optimă a resurselor umane”, ne-a declarat Constantin Șuvăr, director executiv al AJOFM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: