La Consulatul General al României din Cernăuți

GEC Bucovina l-a premiat pe caricaturistul ucrainean Yuri Kosobukin

La Consulatul General al României din Cernăuți a avut loc, miercuri, 15 iunie, premierea caricaturistului ucrainean Yuri Kosobukin. Evenimentul se înscrie în complexul manifestărilor organizate cu ocazia celei de a doua ediții a Salonului Internațional de Caricatură pe teme ecologice „100% Natural”. La festivitatea de premiere a participat Excelența Sa dl Ovidiu Ene, consul al României la Cernăuți. Delegația GEC Bucovina a fost alcătuită din dnii George Licurici și Costel Călinescu. Lucrarea, care a fost premiată de juriul internațional, este o surprinzătoare metaforă grafică pe tema încălzirii planetei și topirea calotei glaciare.
 

Directorul artistic al Salonului, George Licurici, a declarat: „Este o mare onoare pentru noi, ca organizatori, să întâlnim una dintre legendele caricaturii internaționale, premiat de la Tokyo până la Teheran și de la Montreal până la Alma-Ata, pe toate meri-dianele și paralelele globului. De fapt, acest inginer în științe aerospațiale (absolvent al Institutului de aviație Kharkov) a devenit un adevărat Bill Gates al carica-turii, dominând printr-un pal-mares impresionant competi-țiile de gen. Ai o deosebită plă-cere să descoperi în acest vir-tuoz de 55 de ani, un om de o impresionantă modestie”. Începând de luni, 20 iunie 2005, se va deschide în incinta Consulatului General al României la Cernăuți o replică a Salonului de caricatură „100% Natural”, cuprinzând o selec-ție de 35 de lucrări ale unor artiști din întreaga lume. (BEATRICE ȘTEFĂNESCU, Președinte GEC Bucovina)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: