Final la Colegiul Militar

Elevii militari câmpulungeni au consacrat două zile consecutive despărțirii de un an școlar, în cazul unora, sau de o etapă de viață, în cazul absolvenților. Festivitățile, speciale, ca în fiecare an, au început pe 15 iunie, seara, cu Apelul solemn. Potrivit precizărilor referentului RP al Colegiului Militar Liceal „Ștefan cel Mare”, dna Elena Jora, apelul de seară este un moment solemn din programul zilnic al unui elev de colegiu militar. La apel participă toți elevii, pe platoul interior al colegiului. Apelul se execută numeric pe subunități de către sergenții de serviciu, care la terminare raportează efectivul prezent și absent. După apel elevii trec la activitățile din programul de seară. Apelul solemn este cel mai emoționant dintre toate, întrucât este ultimul pentru o promoție. În acest an, pentru prima promoție de elevi militari care a inclus și fete.
 

„Cât de minunat a fost urcușul! Și au pornit să-l înfrunte niște copii. Am fost mai întâi niște copii teribili, care, așa, ca toți copiii, am făcut orice pentru a atrage atenția. Am fost mai apoi niște adolescenți îndrăzneți, convinși de perfecțiunea a tot ceea ce făceau. A urmat firesc apatia căutărilor fără de sfârșit. Până când, privind înapoi, am început să roșim uneori – simptom sigur de maturitate. Unii au atins această linie de sosire cu mult înainte de timpul firesc, alții o trec acum, câțiva întârzie să se apropie. Dar oricum și oricând va fi câștigată, ea va rămâne izbânda cea mai de preț a luptei noastre de pâ-nă acum”, a mărturisit cu a-cest prilej elev sergent Lavinia Zmeu. Anul școlar s-a încheiat pentru toți elevii militari, a doua zi, pe 16 iunie, printr-un ceremonial specific la care au participat, alături de numeroși alți invitați, general de brigadă Ion Bucaciuc, comandantul Comandamentului forțelor terestre, ing. Gabriel Șerban, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, co-misar-șef Vasile Vargan, șeful poliției municipiului, col. (r.) Ion Oltei, fost comandant al colegiului în perioada 1987-1998, colonel Costache Ale-xoaie, comandantul CZSO Câmpulung Moldovenesc. Festivitatea a inclus obiș-nuitul ceremonial militar și religios pentru finalul de an școlar, cu luări de cuvânt ale elevilor, conducerii instituției de învățământ, schimbarea de ștafetă a generațiilor de liceeni militari, avansarea și numirea în funcții a elevilor. Cu același prilej, pentru rezultatele din anul școlar încheiat, clasa a XII-a B a colegiului a primit din partea Consiliului de Ad-ministrație titlul de Clasa Căpitan-erou Aurel Vasilescu. Cadrele didactice și elevii cu rezultate deosebite au fost recompensați cu premii și diplome de conducerea SMFT, a Colegiului Militar, dar și de firme și foruri bisericești. „Am încercat și sperăm că am reușit ca, pe parcursul celor 4 ani, să vă oferim condiții op-time pentru a vă însuși cu-noștințe temeinice, să vă for-mați competențele și capa-bilitățile necesare pentru a accede în învățământul superior. Urmează o perioadă di-ficilă, încărcată de evenimente importante, dar și de efort, pentru a demonstra, la exa-menele care vă așteaptă, că li-ceul a reprezentat o perioadă de acumulări reale, o bază so-lidă pentru atingerea idealului vostru profesional”, le-a spus elevilor, la final de an școlar, comandantul Colegiului, col. Ionel Moisă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: