Despăgubiri pentru culturile calamitate

< Fenomenele meteorologice din luna mai au făcut pagube în 4 localități sucevene, afectate fiind doar 14 hectare cultivate Sucevenii ale căror culturi au căzut pradă calamităților din luna mai ar putea primi despăgubiri de la bugetul de stat. Aceasta, în baza unei hotărâri privind declararea stării de calamitate naturală pentru culturile însămânțate în toamna trecută și primăvara acesta. Actul normativ stabilește nivelului maxim al sumei ce poate fi acordată ca despăgubire, ca urmare a fenomenelor meteorologice din perioada aprilie-mai 2005.
 

Astfel, la grâu de toamnă se dă 6,5 milioane lei la hectar , la orz, orzoaică de toamnă și de primăvară – 5,8 milioane lei, la rapiță de ulei – 4,3 milioane lei, porumb – 7,7 milioane lei, la floarea soarelui – 4,3 milioane lei, la soia – 5,6 milioane lei, sfeclă de zahăr – 6,8 milioane lei, la cartofi – 66 milioane lei, la culturi furajere – 4,2 milioane lei, iar la legume de câmp – 109,5 milioane lei al hectar. Nivelul maxim al despăgubirilor re-prezintă 70 la sută din cheltuielile efectuate până la data producerii fenomenului. În județul Suceava, fenomenele meteorologice de pe 31 mai au făcut pagube în 4 localități sucevene. Afectate au fost doar 14 hectare de culturi din Ciocănești, Lunga, Satu Mare și Crucea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: